Blog

Wij begrijpen dat u als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.Dit zijn de kosten van een BV oprichten

Veel ondernemers kiezen ervoor om een BV op te richten omdat de winst lager is belast en omdat u niet privé aansprakelijk bent. Bent u ook van plan om een BV op te richten? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal eenmalige kostenposten. We bespreken in dit artikel alle kosten die komen kijken bij het oprichten van een BV.
Wat is dubbele boekhouding en is dit voor mij relevant?

Weet u niet zeker of u een enkelvoudige of een dubbele boekhouding wilt voeren? Geen zorgen, u bent niet de enige die tegen deze vraag aanloopt. Vaak laten starters de boekhouding direct over een aan boekhouder, maar het is beter dan u zelf ook op de hoogte bent van de twee soorten boekhouding. De keuze die u maakt heeft gevolgen voor uw onderneming. In dit artikel leggen we het verschil tussen enkelvoudige en dubbele boekhouding uit en gaan we in op de voor- en nadelen van beiden.
Dit is waarom u een boekhouding moet bijhouden als ondernemer

Voor veel ondernemers is de financiële administratie van het bedrijf een grote uitdaging. Als de boekhouding van uw onderneming niet op de juiste manier gebeurt dan kunt u vroeg of laat tegen problemen aanlopen. In dit artikel bespreken we een aantal redenen waarom het bijhouden van een gestructureerde boekhouding erg belangrijk is voor uw onderneming.
Georganiseerd het nieuwe jaar in: tips voor een betere boekhouding

Snel en overzichtelijk boekhouden is belangrijk voor iedere onderneming. In dit artikel geven we een aantal tips waarmee u de boekhouding en administratie van uw onderneming kunt optimaliseren.
Welke fiscale verplichtingen heeft een zelfstandige in een eenmanszaak en vennootschap?

Het is belangrijk om als eenmanszaak of als vennootschap te voldoen aan de fiscale regels. De fiscale wetgeving verandert echter continu, daarom bespreken we in dit artikel wat de huidige fiscale verplichtingen zijn voor eenmanszaken en vennootschappen om meer helderheid te scheppen.
Crediteuren- en debiteurenbeheer: dit zijn de verschillen

Bij het voeren van de boekhouding krijgt u al snel te maken met debiteuren en crediteuren. Veel startende ondernemers weten niet altijd wat het verschil tussen debiteuren en crediteuren is, terwijl dit verschil erg belangrijk is. We lichten graag toe wat nou het verschil is tussen de twee en hoe wij u met de administratie hiervan kunnen helpen.