Dit is waarom u de administratie wilt uitbesteden

Dit is waarom u de administratie wilt uitbesteden

In sommige gevallen kunt u zelf de administratie voeren, maar in de meeste gevallen wordt aangeraden om de administratie uit te besteden. Sommige bedrijven hebben nou eenmaal bepaalde verplichtingen, terwijl kleinere bedrijven vaak zelf kiezen hoe ze de boekhouding regelen. Bovendien heeft u soms geen keuze, als u bijvoorbeeld een jaarlijkse accountantsverklaring nodig heeft voor uw besloten vennootschap. Toch adviseren wij (vooral bij gemiddeld tot grotere bedrijven) om de administratie te laten uitbesteden, omdat het ontzettend veel voordelen kent. We bespreken de voordelen hieronder.

6 voordelen van administratie laten doen

Boekhouding uitbesteden is de ideale oplossing voor ondernemers die graag meer tijd besteden aan de core-business van het bedrijf, in plaats van aan tijdrovende administratieve klussen. Dat brengt ons bij het eerste voordeel: tijd besparen.

Voordeel #1: u bespaart een hoop tijd
Wellicht is dit direct het grootste en het meest voor zichzelf sprekende voordeel. Administratief werk is vaak niet het meest geliefde werk en kost een hoop tijd. U wilt deze tijd liever besteden aan de uitbreiding van uw marketing of andere belangrijke aspecten van uw onderneming. Door een boekhouder in te huren kunt u zich volledig focussen op de groei van uw bedrijf.

Voordeel #2: u heeft geen kennis van fiscale regels nodig
Fiscale regels veranderen continu en kunnen erg complex zijn. Vaak zit er wel ergens een addertje onder het gras. Als u ervoor kiest om de boekhouding uit te besteden dan profiteert u van de up-to-date kennis van een expert. Over zaken zoals loonadministratie, BTW-aangifte en de jaaropgave hoeft u zich niet langer meer druk te maken. 

Voordeel #3: u voorkomt boetes
Een ander voordeel van het inhuren van een boekhouder is dat de ruimte om fouten te maken een stuk kleiner wordt, of zelfs wordt uitgesloten bij de inzet een professionele boekhouder. Uw administratie moet helemaal in orde zijn. Voorkom dus onnodige boetes, want dat is weggegooid geld!

Voordeel #4: krijg meer kennis en inzicht in uw sector
Vaak beheert een boekhouder of administratiekantoor de administratie van meerdere bedrijven in uw branche. Dit levert verschillende voordelen op. Doordat de boekhouder uw branche kent weet hij waar de aftrekposten gegenereerd kunnen worden.

Voordeel #5: beter inzicht in uw financiën
Het is belangrijk om de financiën altijd inzichtelijk en up-to-date te hebben. Laat u de boekhouding uitbesteden? Dan wordt dit volledig de verantwoordelijkheid van de boekhouder. Het is handig om daarbij gebruik te maken van online software. Zowel u als uw boekhouder beschikken zo altijd over dezelfde data waardoor u nooit voor onverwachte financiële situaties zult staan. Het is bovendien mogelijk om een overzicht te krijgen van de cijfers en dus te zien hoe het bedrijf er financieel voor staat. 

Voordeel #6: een professionele boekhouder verdient zichzelf terug
Dit is een boekhouders-slogan uit de jaren ‘80 en niets is minder waar. Een goede boekhouder valt onder uw zakelijke uitgaven. Deze kunnen dus bij de belastingen worden afgetrokken. Hij is op de hoogte van de verschillende aftrekposten en andere regelingen waar de ondernemer financieel gewin uit kan halen. Hierdoor kan de boekhouder zichzelf als het ware volledig terugverdienen. 

Onze diensten
De boekhouders in ons landelijk netwerk helpen u met tal van diensten, of u nou een controleverklaring, accountantsverklaring of jaaropgave wilt laten uitvoeren. De boekhouders bij boekhouders.nl hebben financiële expertise en helpen u graag verder. Zij werken zowel parttime (als interim) als fulltime, volledig naar uw wens. Onze diensten bestaan uit:

  • Jaarrekening
  • Accountantsverklaring
  • Beoordelingsverklaring
  • Controleverklaring
  • Samenstellingsverklaring
  • Aangifte inkomstenbelasting
  • Volledige boekhouding
  • Aangifte omzetbelasting (btw)
  • Aangifte vennootschapsbelasting
  • Salarisadministratie

De afweging

Er zijn verschillende factoren die de keuze om administratie uit te laten besteden of om de boekhouding zelf te doen beïnvloeden. Denk aan uw interesse in belastingzaken, de grootte van uw onderneming, uw eigen instelling en de bijbehorende kosten die u zich kunt permitteren. Vraag vrijblijvend offertes op van professionele boekhouders bij u in de buurt en vergelijk het aanbod. Zo kunt u nog altijd overwegen om al dan niet een samenwerking aan te gaan met een gekwalificeerde boekhouder. 

Gratis offertes aanvragen

Navigatie