Den Bosch

Vind je boekhouder in
Den Bosch

Boekhouder gezocht in Den Bosch

Vind de professionele boekhouder die bij uw bedrijf past

Dankzij de jarenlange expertise van boekhouders in ons landelijke netwerk bent u gegarandeerd van goede kwaliteit en de beste service.

Boekhouders.nl heeft altijd een geschikte en betaalbare partij bij u in de buurt. Wij sturen 3 matches waarvan wij overtuigd zijn dat ze relevant zijn voor uw onderneming. Dit doen wij geheel vrijblijvend en onafhankelijk van andere administratiekantoren uit Den Bosch. 

Geschikte boekhouders in Den Bosch bekijken?

Betrouwbaar  
Altijd in de buurt  
Gratis

Begin uw aanvraag (100% vrijblijvend)

Bedrijfsvorm*
Werkzaamheden
Bedankt voor uw aanvraag!

Wij zullen binnen 3 dagen reageren met een passend aanbod.

Waarom een boekhouder in Den Bosch?

U bent een starter of zzp’er en zit vol energie en plannen om aan de slag te gaan met uw onderneming. U bent druk met alles wat op u afkomt, waardoor u na verloop van tijd steeds minder tijd overhoudt voor financiële zaken. Een boekhouder bespaart u een hoop kostbare tijd waardoor u doeltreffender te werk zult gaan. 

Waarom een boekhouder in Den Bosch?

Wanneer is het slim om een boekhouder in Den Bosch te nemen?

Voordelen van een boekhouder voor zzp’ers

Twijfelt u nog over de voordelen van het inhuren van een boekhouder? Hieronder zijn een aantal redenen waarom u vandaag nog een boekhouder zou moeten nemen:

  • BTW-aangifte: elk kwartaal moet u de BTW-aangifte doen. Last-minute nog snel alle facturen en bonnen uitrekenen om deze aan de belastingdienst door te geven is vanaf nu verleden tijd. Door het inhuren van een boekhouder wordt de administratie consequent bijgehouden en gecontroleerd. De boekhouder dient de BTW-aangifte tijdig in, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.
  • Meer tijd om te ondernemen: als groeiende onderneming of starter heeft u het druk genoeg met het ondernemerschap. Een boekhouder biedt meer inzicht en structuur en bespaart u veel tijd. Hierdoor kunt u uw tijd efficiënter besteden en kunt u zich meer focussen op uw vak.
  • 100% kloppende cijfers: uw boekhouder controleert en verwerkt zorgvuldig alle facturen en bonnen. Dit resulteert in een altijd kloppende boekhouding waarmee u eventuele boetes of naheffingen voorkomt.
  • Inzicht in uw statistieken: cijfers interpreteren is niet altijd even eenvoudig. De boekhouders in ons netwerk ondersteunen uw bedrijf met betrouwbare inzichten in de financiële situatie. U weet hoeveel winst u genereert en waar de hoogste onkosten zitten. Dit helpt u verder met toekomstige plannen.
  • ‘Boekhouder verdient zichzelf terug’: dit is sinds de jaren 80 de slogan van boekhouders, maar is nog steeds zeer actueel. Boetes zijn onnodig en zijn weggegooid geld. Een boekhouder ziet of er bonnen missen in de administratie en controleert of alles correct is ingevoerd zodat boetes worden voorkomen. Daarnaast zijn er genoeg aftrekposten voor belastingaangifte die minimaal worden gebruikt door particulieren en bedrijven. Onze boekhouder zal u hiervan op de hoogte stellen. Dit levert een flinke besparing op!


Kortom, de boekhouding uitbesteden aan een professionele boekhouder kent veel voordelen. Of het nou gaat om tijdbesparing of het voorkomen van onnodige boetes, met een boekhouder van boekhouders.nl zal uw onderneming groeien!

Wilt u ook meer tijd overhouden en adequaat te werk gaan? 

Vraag hier gratis 3 offertes aan van verschillende boekhouders bij u in de buurt.

Waar op letten bij aanvragen boekhouder offerte in Den Bosch

‘Hoe kies ik een boekhouder?’ Dat vragen veel zzp’ers en freelancers zich af bij de zoektocht naar een geschikte boekhouder. Als ondernemer wilt u graag bij de beste boekhouder uitkomen die voldoet aan verschillende eisen. 

Eén van de zaken om rekening mee te houden is het kiezen van een boekhouder in de buurt. Dankzij ons grote landelijke netwerk hebben wij altijd een geschikte boekhouder in de omgeving van Den Bosch. Hierdoor heeft u sneller persoonlijk contact voor bijvoorbeeld overleg of om advies te vragen. Andere zaken waar wij rekening mee houden bij het vinden van een perfecte match zijn onder andere; het gedeeltelijk of geheel uitbesteden van de boekhouding, of het gaat om een groot of klein boekhoudkantoor, om wat voor type boekhouder het gaat, de ervaring en betrouwbaarheid van de boekhouders en we letten uiteraard op de tarieven.

Als u met de door ons aangedragen boekhouders op gesprek gaat is het daarnaast belangrijk om te kijken of er een persoonlijke klik is. U zult veel samenwerken met de boekhouder, dus het is fijn als jullie elkaar begrijpen en als u een goed gevoel bij de persoon heeft. Loopt de communicatie prettig? Dan is dat al een stap in de juiste richting.

Betaalbare boekhouder of goedkoop administratiekantoor in Den Bosch


Een argument dat vaak voorkomt om toch de boekhouding zelf te blijven doen in plaats van dit uit te besteden, zijn de kosten. Het is lastig om een boekhouder te vinden die zowel aan de kwaliteitseisen voldoet én betaalbaar is. Bij boekhouders.nl proberen we u het beste van beiden aan te bieden. Wij begrijpen dat u uw kostbare tijd liever aan vakgerelateerde zaken besteedt en dat u niet continu met financiën bezig bent. Ontvang persoonlijk advies van een specialist tegen een scherp tarief. 

Kosten boekhouder voor eenmanszaak Den Bosch
Benieuwd naar de kosten van een boekhouder voor een eenmanszaak? De kosten voor boekhouders lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van uw specifieke situatie. Wilt u alleen belastingaangifte uitbesteden, een jaarrekening of loonadministratie laten uitvoeren, of ook iemand die mee helpt nadenken over uw onderneming? Zodra u dit hebt uitgezocht kunt u na gaan denken over de kosten van de boekhouder. 


Een boekhouder die een aantal jaar ervaring heeft kost gemiddeld ongeveer 60 euro per uur. Voor particulieren liggen de kosten redelijk laag in Den Bosch, voor bedrijven liggen de kosten iets hoger. Bedrijven hebben dan ook meer gegevens om te verwerken dan kleinere particulieren.

Vraag 3 gratis offertes aan om een exacte schatting van de kosten te ontvangen.

Boekhouder en accountant, wat zijn de verschillen?

Er is vaak onduidelijkheid over wat nou het verschil is tussen een boekhouder en een accountant. De termen worden dan ook vaak door elkaar heen gebruikt. Misschien is het voor uw onderneming handiger om een accountant in te huren in plaats van een boekhouder. We leggen hieronder de verschillen kort uit.

Het verschil tussen een boekhouder en accountant lijkt misschien niet erg groot, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen de twee. De belangrijkste verschillen hebben we voor u op een rijtje gezet:

  • Werkzaamheden: een boekhouder is vooral bezig met uitvoerende werkzaamheden, terwijl een accountant gespecialiseerd is in het geven van advies en het controleren van werkzaamheden. 
  • Aansprakelijkheid: een accountant is bij de wet verplicht om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Bij een boekhouder is dit niet het geval. Eventuele schade als gevolg van foutieve adviezen of werkzaamheden worden bij accountants beter beschermd. 
  • Beschermde titel: een boekhouder heeft in tegenstelling tot de accountant geen beschermde titel. Een accountant kan zijn titel alleen verdienen door het succesvol afronden van een opleiding. De bekendste opleidingen voor boekhouden zijn Praktijkdiploma Boekhouden (PDB), Basiskennis Boekhouden (BKB) en Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). Echter, dat er geen specifieke opleiding vereist is om boekhouder te worden betekent niet dat een boekhouder minder kwalitatief is dan een accountant.
  • Tarieven: een boekhouder is in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan een accountant. Dit komt doordat een accountant meer investeert in opleidingen. Een accountant is namelijk wettelijk verplicht om jaarlijks opleidingen te volgen om de kennis op niveau te houden. Accountants worden door het NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) verplicht om ieder jaar circa 20 uur te besteden aan bijscholing zodat expertise en dus kwaliteit wordt gegarandeerd. Dit heet ook wel Permanente Educatie PE). Accountants dienen zich verplicht in te schrijven in het accountantsregister van de NBA.

Ben je als zpp’er verplicht een boekhouder of accountant te nemen?


Om direct een antwoord op de vraag te geven: nee, dat is niet verplicht. De keuze ligt bij u of u hulp wilt krijgen of liever zelf de touwtjes in handen houdt. Toch kiezen veel zzp’ers ervoor om samen te werken met een boekhouder of accountant. Het geeft een rustgevend gevoel dat er altijd iemand is die meekijkt en het administratief werk controleert. U wilt uiteraard voorkomen dat u kostbare fouten maakt. De Belastingdienst stelt je als zzp’er verplicht om boekhouding goed bij te houden. Zo moet u de boekhouding kunnen aantonen van de belangrijkste onderdelen tot 7 jaar na dato. Als u niet veel ervaring heeft met administratie, of weinig affiniteit heeft met cijfertjes, dan raden wij zeker aan om een boekhouder of accountant te overwegen.


Boekhouder voor freelancer
Gaat u aan de gang als freelancer? Het bijhouden van de boekhouding voor freelancers is gebonden aan een aantal regels van de Belastingdienst. Er zijn verschillende regels waarop u uw boekhouding dient bij te houden en te bewaren. Ook uw facturen dienen aan wettelijke eisen te voldoen. Een boekhouder kan u adviseren over regelingen die voor u van toepassing zijn, zoals de startersregeling. 

Direct aan de slag? Start uw aanvraag hier.

3 offertes aanvragen van administratiekantoren in Den Bosch

Bij het aanvragen van offertes voor verschillende boekhouders is het belangrijk dat u zo specifiek mogelijk opschrijft wat uw verwachtingen van de boekhouder zijn. Hoe meer details u doorgeeft, hoe beter u geholpen zal worden aan een boekhouder die voldoet aan uw wensen. Nadat u 3 geschikte kandidaten heeft ontvangen rest alleen nog een kennismakingsgesprek. Wij raden ondernemers aan om altijd een kennismakingsgesprek te voeren met de potentiële boekhouder zodat u kunt zien wie de financiële administratie zal gaan doen. Ook is het belangrijk dat er een persoonlijke klik is, zoals hierboven al benoemd. U zult regelmatig in gesprek gaan met de boekhouder om het over de laatste stand van zaken te hebben. Vraag hier vrijblijvend uw boekhouder offerte aan.

Boekhouders vergelijken?

Vraag direct 3 gratis offertes aan.

Begin uw aanvraag (100% vrijblijvend)

Bedrijfsvorm*
Werkzaamheden
Bedankt voor uw aanvraag!

Wij zullen binnen 3 dagen reageren met een passend aanbod.

Navigatie