Vind je boekhouder voor
Schoonmaakbedrijf

Vind je boekhouder voor
Schoonmaakbedrijf

Boekhouder voor (zzp) schoonmaakbedrijf

Als zzp’er in de schoonmaakindustrie ben je naast je schoonmaakwerkzaamheden druk bezig met het beheren van je schoonmaakbedrijf. Zo moet je nieuwe opdrachten vinden, facturen versturen en de administratie bijhouden. 

Hoewel dit misschien niet je favoriete bezigheid is, is de administratie ontzettend belangrijk. Niet alleen vanwege wettelijke verplichtingen om onnodige boetes bij de Belastingdienst te voorkomen, maar ook voor de algemene bedrijfsvoering. Hieronder gaan we er verder op in waarom een boekhouder voor zzp'ers in de schoonmaakbranche nemen belangrijk is en hoe we je hiermee kunnen helpen.

Op deze pagina: 

Boekhouders met ervaring in schoonmaaksector

Boekhouders verschillen sterk in service en kwaliteit. In ons landelijk netwerk zijn alleen de beste boekhouders toegelaten met jarenlange ervaring in hun vak. Daarnaast hebben we boekhouders beschikbaar die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren. We krijgen bijvoorbeeld veel aanvragen van zzp schoonmakers en schoonmaakbedrijven binnen om een goede administratie te voeren.

Boekhouder schoonmaker zzp

De boekhouders in ons netwerk hebben ervaring met ondernemers in de schoonmaaksector en kunnen je als een gids alle mogelijkheden uitleggen en kijken waar winst valt te behalen. Een expert die weet waar je het over hebt, dat werkt wel zo prettig. Huur daarom een boekhouder voor je schoonmaakbedrijf in bij Boekhouders.nl om zeker te zijn van de juiste kwaliteit en service.

Starten als zzp schoonmaker? Dit zijn de werkzaamheden

Ben je van plan om als zzp schoonmaker of schoonmaakster aan de slag te gaan? De werkzaamheden van een zzp schoonmaakbedrijf kunnen vrij uiteenlopen. Dit zijn de voornaamste werkzaamheden:

 • Afstoffen
 • Schoonmaken van keuken en sanitair
 • Stofzuigen en dweilen
 • Strijken
 • Afwassen
 • Bedden verschonen en opmaken
 • Wassen van kleding
 • Opruimen
 • Ramen wassen

Btw schoonmaakbranche: btw-aangifte als zzp schoonmaker

Het onderwerp btw en zzp’er in de schoonmaak staat steeds vaker op de agenda. Het is namelijk niet altijd even duidelijk wat er zoal aan te pas komt bij btw in de schoonmaaksector, al zeker als je zzp’er bent. Er worden verschillende btw-tarieven gehanteerd voor schoonmaakdiensten:

Zakelijke btw schoonmaak
Een bedrijf schoonmaken (binnen of buiten maakt hierbij niet uit) valt onder het hoge btw-tarief van 21%.

Particuliere btw schoonmaak
Verricht je schoonmaakdiensten in een particuliere woning? Dan valt dit onder het 9% btw-tarief. Maak je schoon aan de buitenkant van een particuliere woning (bijv. schoorsteenvegen of CV-reiniging)? Dan valt dit wel weer onder het 21%-tarief. Ook specifieke schoonmaakdiensten waarbij speciale apparatuur te pas moet komen valt onder het btw-tarief van 21%. Denk hierbij aan reiniging na waterschade, of bij zware vervuiling, of bij het in de was zetten van parketvloeren.

Verleggingsregeling schoonmaakbranche
Als je als onderaannemer werkt en de schoonmaakwerkzaamheden uitvoert aan onroerende zaken, dan krijg je te maken met de verleggingsregeling. In dat geval vermeld je geen btw op de factuur, maar zet je hier ‘btw verlegd’ neer.

Onze professionele boekhouders houden je graag op de hoogte van de laatste ondernemersregelingen zodat je een hoop kosten bespaart. 

Fiscale voordelen als zzp schoonmaakbedrijf

Onze boekhouders weten precies waar je op moet letten bij het ondernemen in de schoonmaakbranche. Je boekhouder adviseert aan welke regels je moet voldoen, welke ondernemersregelingen er voor jou gelden en welke belangrijke aandachtspunten er zijn voor ondernemers in de schoonmaaksector. Op deze manier kan je boekhouder je vooruit helpen met de juiste adviezen en inzichten.

Ben je al een tijdje als zzp’er en als schoonmaker aan het werk? Laat dan eens je financiële zaken controleren door één van onze professionele boekhouders. Wellicht zie je gunstige aftrekbare kosten of unieke potenties over het hoofd.

Boekhouder schoonmaakbedrijf

Administratie zzp schoonmaakbedrijf uitbesteden  

Het uitbesteden van de administratie van je schoonmaakbedrijf kent een hoop voordelen:

 • Je bespaart veel tijd
 • Je loopt een verminderd risico op boetes
 • Je krijgt meer overzicht in je financiële data
 • Je profiteert zo goed mogelijk van belastingvoordelen

Het enige mogelijke nadeel is: een boekhouder of administratiekantoor inhuren is niet gratis. Zij moeten zelf ook voor brood op de plank zorgen. Toch valt dit nadeel weer tegen te spreken, omdat je met een goede boekhouding de kosten weer gemakkelijk terugverdiend. Een boekhouder of accountant weet namelijk de fiscale voordelen zo goed mogelijk te benutten voor je onderneming.

Ook interessant: 

Tarief zzp schoonmaak: het gemiddelde uurloon

Het uurtarief van een zelfstandig schoonmaker verschilt van persoon tot persoon. Het tarief hangt met name af van de hoeveelheid uren, de frequentie van het schoonmaken en het type schoonmaakdiensten. In de schoonmaaksector ligt het uurtarief vaak tussen €12 en €24. Het gemiddelde uurtarief van een zzp schoonmaker exclusief btw is € 17,50.  

Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

Voor zelfstandige schoonmakers en schoonmaakbedrijven is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De WMO heeft betrekking op de zorg en ondersteuning die de overheid biedt aan mensen die hulp nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Hierbij kan professionele schoonmaakdienstverlening een cruciale rol spelen. 

Door samen te werken met de WMO, kunnen zelfstandige schoonmakers en schoonmaakbedrijven hun diensten aanbieden aan mensen die door de WMO worden ondersteund. Dit biedt niet alleen kansen om een waardevolle bijdrage te leveren aan de gemeenschap, maar het kan ook leiden tot een stabiele stroom van opdrachten. Een goede boekhouder kan je helpen bij het navigeren door de administratieve aspecten van de samenwerking met de WMO, waardoor je je kunt richten op wat je het beste doet: je schoonmaakexpertise inzetten om het leven van anderen te verbeteren.

Vind een goede boekhouder voor je schoonmaakbedrijf

De kwaliteitseisen voor jaarrekeningen en jaarlijkse accountantscontroles zijn hoog. De jaarafsluiting moet kloppend zijn, en dat is ieder jaar weer een hele uitdaging. Het is een strak georganiseerd proces dat gepaard gaat met veel deadlines.  

Wil je geen deadlines missen voor jaarcontroles, btw-aangiftes of accountantsverklaringen? Onze gekwalificeerde boekhouders helpen je graag met de administratie voor je schoonmaakbedrijf! Ook voor de volledige boekhouding kun je bij ons terecht. Start gratis en eenvoudig je aanvraag via het contactformulier hieronder. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om je wensen te bespreken.

Begin mijn aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen
Werkzaamheden
Bedrijfsvorm*
Bedrijfsleeftijd
Heb je al een boekhouder?
Ben je ingeschreven bij de KVK?*
Beveiligde verbinding
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor jou als ondernemer.