Blog

Wij begrijpen dat u als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Eenmanszaak omzetten naar BV? Houd hier rekening mee

Heeft u een eenmanszaak? En groeit uw onderneming hard? Dan is het waarschijnlijk fiscaal voordeliger om uw eenmanszaak om te zetten naar een BV. Dit heeft onder andere te maken met de verschillen in kosten en aansprakelijkheid. Lees in dit artikel meer over de voordelen van een BV en de aandachtspunten bij de omzetting.

Zakelijke creditcard voor (startende) ondernemers vergelijken

Een creditcard wordt niet alleen gebruikt voor het betalen van uw vakantie, Netflix-abonnement of andere persoonlijke uitgaven. Ook uw marketingactiviteiten, kantoormeubels en andere zakelijke transacties worden met uw creditcard betaald. Als ondernemer is het belangrijk om op een veilige manier te betalen en verzekerd te zijn. In dit artikel vergelijken we verschillende business cards en gaan we in op de voor- en nadelen van een zakelijke credit card.

What is the difference between BV, NV and holding?

Planning to set up a company? Then the first thing you need to do is choose a business form. In the Netherlands there are all kinds of business forms including: eenmanszaak, VOF, but also the BV (private limited company) and NV (public limited company). Although the BV and NV look alike, they are different. In this article, we will discuss what a BV, NV and holding is, what their differences and similarities are and what is best suited for your business.

Wat zijn voor- en nadelen van een BV?

Gaat u een bedrijf beginnen? Of bent u benieuwd of het gunstig is om uw huidige bedrijfsvorm om te zetten naar een BV? Het kiezen van de geschikte rechtsvorm blijft een lastige keuze. We bespreken in dit artikel de voordelen en nadelen van een BV.

Inschrijven Handelsregister? Alles over registratie bij KvK

Bent u van plan een onderneming te starten? Dan is de eerste stap altijd om zich in te schrijven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel (KvK). Pas na uw registratie bij de KvK mag u zich officieel een ondernemer noemen. In dit artikel gaan we erop in wat een handelsregister is, wanneer u zich moet registeren bij de KvK en hoe u zich hierop kunt voorbereiden.

Bedrijf starten: welke rechtsvorm kies ik?

Van plan om een onderneming te starten? En weet u nog niet zo goed welke rechtsvorm u moet kiezen? We helpen u graag bij het maken van een geschikte keuze. In dit artikel gaan we in op welke rechtsvormen er zijn en wat de verschillen hiertussen zijn. Ook bespreken we waar u op moet letten bij het kiezen van een rechtsvorm voor uw onderneming.