Blog

Wij begrijpen dat u als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.


Waarom zou ik de salarisadministratie uitbesteden?

Salarisadministratie uitbesteden of toch zelf doen? In dit artikel gaan we in op de voor- en nadelen van het uitbesteden van loonadministratie en bespreken we de meest recente wet- en regelwijzigingen.
Alles over inkomstenbelasting voor zzp’ers

Bent u een onderneming gestart als zzp’er of eenmanszaak? Dan moet u ieder jaar aangifte voor de inkomstenbelasting doen. Lees hier over alles wat te maken heeft met inkomstenbelasting voor zzp’ers.
Wilt u een horecazaak starten? Volg dit stappenplan!

Misschien voelt het wat vreemd om een horecazaak tijdens de crisis te starten, maar ook de huidige periode biedt volop kansen voor nieuwe ondernemers. Wij helpen u graag op weg met verschillende tips en dit stappenplan.
Webshop starten? Dit zijn de gewijzigde btw-regels voor e-commerce

Veel webshopondernemers zijn nog niet bekend met de recent geïntroduceerde Europese btw-regels. Benieuwd wat er zoal gaat wijzigen voor uw onderneming? Wij geven u graag meer informatie in dit artikel.
Looking for a bookkeeper or accountant in Amsterdam?

We have experienced (English-speaking) bookkeepers and accountants available in and around Amsterdam. Read here how you can find a suitable bookkeeper or accountant in Amsterdam.
Stappenplan: hoe in 8 stappen uw financiële administratie weer op orde brengen

Veel ondernemers worstelen met hun financiële administratie. Bekijk dit stappenplan waarmee u de financiële administratie weer goed op orde kunt brengen.
Dit zijn de (niet-)aftrekbare kosten voor ondernemers

Het is niet altijd even duidelijk welke zakelijke kosten aftrekbaar zijn en welke niet. Er zijn de afgelopen jaren verschillende richtlijnen ontstaan over aftrekbare kosten voor ondernemers. Lees verder en kijk hoe u fiscaal voordeel kunt behalen.
Een goede accountant of boekhouder bezit deze competenties

Ondanks dat aanpassingsvermogen een belangrijke eigenschap is voor accountants en boekhouders, zijn er nog een aantal andere vaardigheden waaraan moet worden voldaan om relevant te blijven. In dit artikel bespreken we welke competenties u als financial nodig heeft om op topniveau te blijven presteren.
Overzicht steunmaatregelen corona voor ondernemers

Het coronavirus heeft economische gevolgen met zich meegebracht die voor vrijwel iedere ondernemer voelbaar zijn. Daarom heeft de Rijksoverheid voor zowel grote als kleine (zelfstandige) ondernemers verschillende steunmaatregelen ter beschikking gesteld. In dit artikel geven we een overzicht van de voornaamste steunmaatregelen voor ondernemers als gevolg van het coronavirus.
Goede boekhouder vinden? Bekijk onze tips!

Zonder een accurate boekhouding wordt uw bedrijf een rommeltje. Een goede boekhouder is dus erg belangrijk. Maar hoe kiest u een boekhouder die bij u past? Ontdek hier waar u op moet letten.
Accountantsverklaring NOW regeling

U maakt gebruik van de NOW-regeling en heeft mogelijk een accountantsverklaring nodig? Doe de check en ontdek of u verplicht bent deze op te laten stellen door een accountant.
English speaking accountants and bookkeepers in the Netherlands

Do you need help finding a registered accountant in the Netherlands for bookkeeping and/or preparing financial reports? Find out how foreign businesses, individuals or expats can find the perfect English-speaking accountant or bookkeeper that fits their needs.