Blog

Wij begrijpen dat je als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Accountants delen hoe ze AI gebruiken [2024]

Hoewel veel accountants terughoudend zijn met kunstmatige intelligentie (AI), hebben sommige accountantskantoren effectieve manieren gevonden om deze technologie te integreren. Zes accountantskantoren delen hun ervaringen met AI en de voordelen die ze hebben behaald.

Zakelijk of hobby: heb ik een onderneming?

Nu steeds meer mensen kiezen voor deeltijdwerk en hun vrije tijd benutten om wat bij te verdienen, is het belangrijk om te weten: wanneer is je hobby eigenlijk een bedrijf en wanneer blijft het gewoon een hobby? Ontdek wanneer je hobby een bedrijf wordt en hoe dit belastingtechnisch van belang is.

De meerwaarde van een branche-specifieke boekhouder voor ondernemers

Waarom is het zo belangrijk om een boekhouder te hebben die bekend is met de specifieke ins en outs van je bedrijfstak? Kom erachter in deze blog wat de voordelen van een branche-gerichte boekhouder zijn.

Mkb-controleverklaringen worden vereenvoudigd

In dit artikel bespreken we de recente veranderingen in de criteria voor controleverklaringen en hoe dit gunstig is voor mkb-ondernemers. We zullen uitleggen wat deze veranderingen betekenen voor je bedrijf.

Personeel werven in 2024: effectieve tips voor je onderneming

De arbeidsmarkt van vandaag de dag is een dynamische en competitieve omgeving. Het vinden en aantrekken van hoogwaardig personeel kan een ware uitdaging zijn, vooral met de voortdurende veranderingen, zoals de opkomst van remote werk en de nasleep van de COVID-pandemie. In deze blog gaan we dieper in op hoe je in deze tijd nog steeds hoogwaardig personeel kunt aantrekken en behouden.

De top 10 steden om accountant te worden: hoogste salarissen

Waar moet je beginnen als accountant? Veel afgestudeerden denken misschien dat ze moeten nadenken over het soort bedrijf waar ze willen werken, maar het kan ook zinvol zijn om na te denken over de stad waar je wilt werken, omdat dat een wezenlijk verschil kan maken voor het aantal beschikbare vacatures en de aangeboden salarissen. Met een groeiende vraag naar accountants en auditors, gezien het afnemende aantal afgestudeerden in dit vakgebied, hebben we hieronder enkele steden opgesomd waar je als accountant aan de slag kunt gaan en waar de lonen het hoogst zijn.