Blog

Wij begrijpen dat u als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Wanneer ben ik ondernemer voor de btw? Veelgestelde vragen

Niet iedereen die een eigen onderneming start is ondernemer voor de btw. Er zijn bepaalde eisen waaraan een ondernemer moet voldoen. Nadat u zich als ondernemer heeft aangemeld, beoordeelt de Belastingdienst of u aan deze eisen voldoet. En wanneer bent u dan ondernemer voor de wet? Kom erachter in deze blog.

Eenmanszaak met personeel: hoe neem ik iemand in dienst?

Loopt uw onderneming goed en krijgt u het werk niet meer allemaal zelf geregeld? Dan wordt het tijd om vanuit uw eenmanszaak uw eerste werknemer aan te nemen. Spannend! Er komt een hoop kijken bij het aannemen van personeel als zzp’er. Maar geen zorgen, er gingen u al meer dan een miljoen ondernemers voor. In dit artikel bespreken we waar u op moet letten als u werkgever wordt en hoe u uw capaciteit kunt uitbreiden.

Verschil tussen BV en NV: alles wat u moet weten

Twijfelt u wat beter is voor uw onderneming, een BV (Besloten Vennootschap) of een NV (Naamloze Vennootschap)? Vaak wordt gedacht dat NV’s alleen geschikt zijn voor grote ondernemingen. Het komt in de praktijk dan ook niet vaak voor dat een mkb-bedrijf wordt gedreven vanuit een NV. Toch is er meer mogelijk dan u in eerste instantie misschien denkt. Kom er in dit artikel achter wat de verschillen tussen een BV en NV zijn en of het aantrekkelijk is om uw BV om te zetten naar een NV.

Hoe vind ik meer zzp opdrachten? 5 tips

Bent u kortgeleden gestart als zelfstandig ondernemer en zoekt u nieuwe zzp opdrachten? Het vinden van nieuwe (freelance) opdrachten en klanten is als startende ondernemer noodzakelijk. Naast netwerken zijn er nog veel andere manieren waarop u opdracht kunt vinden, zoals via speciale websites of adverteren via social media. In dit artikel bespreken we vijf handige tips die u als (startende) zzp’er helpen met het vinden van nieuwe opdrachten en klanten.

Wanneer is een management BV interessant?

Wilt u de directietaken van uw BV fiscaal voordelig uitvoeren? Of wilt u een BV aanstellen als directeur in plaats van een natuurlijk persoon? Dan is een management BV interessant voor u. In dit artikel gaan we onder andere in op wat een management BV is en wat de voordelen hiervan zijn.

Opening a business bank account in the Netherlands

Just started your business? Then having a business account is very convenient. With a business account, you can keep your business income and expenses organized, and you can pay for everything from one account. In this article, we will discuss everything you need to know about opening a business account, from the best business bank to the cheapest business account for self-employed people.