Blog

Wij begrijpen dat u als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Cashflow management van uw bedrijf: praktische tips & tools

Als ondernemer is het beheren van de cashflow van uw bedrijf van groot belang. Cashflow is de hoeveelheid geld die in en uit uw bedrijf stroomt en vormt een belangrijke indicator voor de financiële gezondheid van uw bedrijf. In deze blog leest u alles wat u moet weten over cashflow management, van tips en strategieën tot tools. Of u nu een kleine start-up of een groot bedrijf runt, deze blog biedt praktische tips en inzichten om u te helpen uw cashflow management naar een hoger niveau te tillen.

Bv omzetten naar eenmanszaak of vof: stappenplan en uitleg

Overweegt u om uw bv om te zetten naar een eenmanszaak omdat de rechtsvorm niet meer past bij uw huidige situatie? Het veranderen van rechtsvorm kan fiscale en juridische gevolgen hebben voor uw onderneming. Het is daarom verstandig om altijd advies in te winnen bij een ervaren boekhouder of accountant. In deze blog bespreken we wat er komt kijken bij het omzetten van uw bv naar een eenmanszaak of vof en welke stappen u doorloopt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een eenmanszaak?

Bent u een startende ondernemer? Als u net begint met ondernemen, dan is er een hoop om over na te denken. Welke rechtsvorm kiest u bijvoorbeeld voor uw bedrijf? Eén van de meest voorkomende rechtsvormen bij starters is de eenmanszaak. Deze rechtsvorm is geschikt voor ondernemers die alleen willen werken of een klein bedrijf willen beginnen. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van een eenmanszaak, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor uw bedrijf.

Accountantsverklaring WMO Jeugdwet: de belangrijkste informatie

Werkt u in de jeugdzorg en heeft u een WMO accountantsverklaring nodig? Wij vertellen u graag meer over de accountantsverklaring WMO Jeudgzorg en Jeugdwet. Lees in deze blog voor wie de WMO verklaring bedoeld is, de eisen die er aan de verklaring gesteld worden en waarom deze verklaring zo belangrijk is. Daarnaast zullen we ook ingaan op de verschillen tussen de accountantsverklaring WMO Jeugdzorg en Jeugdwet.

Wat zijn de Big Five accountantskantoren en voor wie zijn die geschikt?

De ‘Big Five’ accountantskantoren in Nederland zijn PwC, Deloitte, EY, KPMG en BDO. Elk van deze kantoren heeft zijn eigen specialisatie en focus, dus het is belangrijk om te onderzoeken welke het beste past bij de specifieke behoeften van uw bedrijf of organisatie. Lees verder om erachter te komen welk ‘Big Five’ kantoor geschikt is voor uw onderneming.

How to make an invoice in the Netherlands

Have you just completed a work assignment and is it time to send an invoice? If so, it's important that your invoice meets the requirements of the Tax Department (Dutch: Belastingdienst). If the invoice is not correct, then both you and the client cannot take advantage of the VAT deduction. In this blog, we discuss what requirements an invoice must meet in the Netherlands and how to make an invoice.