Blog

Wij begrijpen dat je als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Wat is het verschil tussen administratie en boekhouding?

Als ondernemer komt er veel op u af, vooral als het gaat om financiën. Het is belangrijk om aan de wettelijke verplichtingen van administratie en boekhouding te voldoen. Hoewel de termen 'administratie' en 'boekhouding' vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er toch echt een aantal verschillen tussen de twee. In deze blog gaan we in op wat de verschillen zijn en waarom het bijhouden van administratie en boekhouding belangrijk is voor het succes van uw onderneming.

De impact van AI op uw accountantskantoor

Met de komst van AI (artificial intelligence) worden verschillende sectoren volledig getransformeerd, zo ook de financiële wereld. Het is belangrijk om als accountantskantoor mee te gaan met de ontwikkelingen van AI en hierop in te spelen. AI kan uw taken als boekhouder of accountant namelijk aanzienlijk verbeteren, de efficiëntie bevorderen en nieuwe mogelijkheden bieden. En wie wil dat nu niet? In dit artikel gaan we dieper in op hoe AI het accountancylandschap verandert en bespreken we de voordelen en mogelijke uitdagingen.

De WNT-controleverklaring: wat is het en wie mag de controle uitvoeren?

Als ondernemer in de publieke sector moet u rekening houden met talloze wetten en regels, waaronder de Wet Normering Topinkomens (WNT). De WNT beperkt de hoogte van de beloning van topfunctionarissen in de (semi-)publieke sector en heeft als doel de transparantie en maatschappelijke verantwoording te vergroten. In deze blog leggen we onder andere uit wat de WNT precies inhoudt, wie de WNT mag controleren en hoe wij u met de controleverklaring kunnen helpen.

Welke btw-tarieven zijn er en wanneer welk tarief toepassen?

Er zijn verschillende btw-tarieven op goederen en diensten van toepassing in Nederland. Het is belangrijk om te weten welke soorten btw-tarieven er zijn en wanneer je/ welk tarief moet toepassen. In deze blog bespreken we de verschillende btw-tarieven en de situaties waarin deze van toepassing zijn met voorbeelden.

Onboardingsproces nieuwe boekhoudklanten: stappenplan & tips

Het onboarden van nieuwe klanten is een cruciale stap bij ieder boekhoudkantoor. Onboarding is het verwelkomen van nieuwe klanten en ervoor zorgen dat ze blij zijn met hun beslissing om een samenwerking te starten. Het is een belangrijk moment waarop boekhouders de kans krijgen om zichzelf te presenteren, de verwachtingen van hun klanten te begrijpen en de juiste feedback te verzamelen om een zo goed mogelijke dienstverlening te bieden.

Cashflow management van uw bedrijf: praktische tips & tools

Als ondernemer is het beheren van de cashflow van uw bedrijf van groot belang. Cashflow is de hoeveelheid geld die in en uit uw bedrijf stroomt en vormt een belangrijke indicator voor de financiële gezondheid van uw bedrijf. In deze blog leest u alles wat u moet weten over cashflow management, van tips en strategieën tot tools. Of u nu een kleine start-up of een groot bedrijf runt, deze blog biedt praktische tips en inzichten om u te helpen uw cashflow management naar een hoger niveau te tillen.