Blog

Wij begrijpen dat je als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Kleine zakelijke lening vergelijken voor zzp en starters

Bent u een startende ondernemer en bent u op zoek naar een zakelijke lening voor uw bedrijf? De zoektocht naar een lening als starter kan lastig zijn. Uw bedrijf moet nog opstarten en dit kan een hoop kapitaal kosten. Niet iedereen heeft al het geld klaar liggen voor marketing, huisvesting en kantoormiddelen. In dit artikel helpen we u op weg met het kiezen en afsluiten van een zakelijke lening.

Switch from sole proprietorship (eenmanszaak) to a BV

Do you have a sole proprietorship? And is your company growing fast? Then it is probably more tax efficient to convert your sole proprietorship into a BV. This is partly due to the differences in costs and liability. Read more in this article about the advantages of a BV and the points to consider during the transition.

Cloud Boekhouden: de voor- en nadelen

Gebruikt uw bedrijf nog de traditionele manier van boekhouden? Werkt u nog steeds met eindeloze spreadsheets? De manier van boekhouden is de afgelopen jaren ontzettend snel veranderd. De traditionele manier van boekhouding vertraagt werkzaamheden alleen maar en is inmiddels flink verouderd. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen (en nadelen) van cloud boekhouden.

Eenmanszaak omzetten naar BV? Het omslagpunt en de verschillen

Heeft u een eenmanszaak? En groeit uw onderneming hard? Dan is het waarschijnlijk fiscaal voordeliger om uw eenmanszaak om te zetten naar een BV. Dit heeft onder andere te maken met de verschillen in kosten en aansprakelijkheid. Lees in dit artikel meer over de voordelen van een BV en de aandachtspunten bij de omzetting.

Zakelijke creditcard voor (startende) ondernemers vergelijken in 2024

Een creditcard wordt niet alleen gebruikt voor het betalen van uw vakantie, Netflix-abonnement of andere persoonlijke uitgaven. Ook uw marketingactiviteiten, kantoormeubels en andere zakelijke transacties worden met uw creditcard betaald. Als ondernemer is het belangrijk om op een veilige manier te betalen en verzekerd te zijn. In dit artikel vergelijken we verschillende business cards en gaan we in op de voor- en nadelen van een zakelijke credit card.

What is the difference between BV, NV and holding?

Planning to set up a company? Then the first thing you need to do is choose a business form. In the Netherlands there are all kinds of business forms including: eenmanszaak, VOF, but also the BV (private limited company) and NV (public limited company). Although the BV and NV look alike, they are different. In this article, we will discuss what a BV, NV and holding is, what their differences and similarities are and what is best suited for your business.