Top 10 Apps voor Accountants: onmisbare software voor uw kantoor

4 minuten leestijd
Laatst bijgewerkt op 20-09-2023

Accountantskantoren streven altijd naar meer efficiëntie in een drukke wereld. Tijd is kostbaar, dus het is logisch dat ze manieren zoeken om productiever te zijn. Gelukkig biedt moderne software een overvloed aan oplossingen om deze uitdagingen aan te gaan.

Apps zijn er voor tal van taken, van tijdsregistratie en facturering tot rapportage en reiskostenbeheer. Als we in de PlayStore of Appstore ‘Accountant’ intypen krijgen we ontzettend veel opties. Voor accountants zijn er veel handige apps beschikbaar, maar het is belangrijk om te weten welke echt de moeite waard zijn. In deze blog gaan we daarom dieper in op de top 10 apps voor boekhoud- en accountantskantoren.

10 beste apps voor accountantskantoren

Bekijk hieronder de door ons 10 uitgelichte apps voor boekhoud- en accountantskantoren.  

  1. NieuweWetten
  2.  LinkedIn
  3.  DilemmApp
  4.  Canva
  5.  Slack
  6.  NBApp
  7.  Lastpass
  8.  Asana
  9.  Trello
  10.  Boekhoudsoftware app
software voor accountants

1. NieuweWetten

NieuweWetten is een app die boekhoud- en accountantskantoren op de hoogte houdt van de nieuwste wet- en regelgeving op het gebied van financiën en boekhouding. 

De app helpt accountantskantoren bij het bijhouden van veranderende regelgeving, waardoor ze hun klanten op de juiste manier kunnen adviseren en hun financiële rapportage kunnen aanpassen aan de actuele voorschriften. 

Kosten: gratis
Review: 3.9 / 5

2. LinkedIn

LinkedIn is een professioneel sociaal netwerk dat accountantskantoren kunnen gebruiken voor zakelijke netwerken, het aantrekken van potentiële klanten en het delen van branche-inzichten.

LinkedIn stelt accountantskantoren in staat om hun zichtbaarheid te vergroten, nieuwe zakelijke kansen te vinden en contact te leggen met andere professionals in de financiële sector.

Kosten: gratis 
Review: 4.2 / 5

3. DilemmApp

DilemmApp is een app die accountantskantoren kunnen gebruiken om ethische dilemma's en compliance-vraagstukken binnen hun werk te bespreken en op te lossen. 

Deze app helpt accountants bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het handhaven van hoge ethische normen, wat essentieel is in de accountancysector. De app is ontwikkeld door KPMG Nederland.  

Kosten: gratis 
Review: 1.5 / 5

4. Canva

Canva is een grafische ontwerptool waarmee accountantskantoren professionele en visueel aantrekkelijke rapporten, presentaties en marketingmateriaal kunnen maken op een simpele manier. Ook handig voor socialmediaberichten! 

Met Canva kunnen accountantskantoren hun documenten en presentaties op een creatieve en effectieve manier vormgeven, waardoor ze indruk kunnen maken op klanten en stakeholders. 

Kosten: gratis 
Review: 4.6 / 5 

5. Slack

Slack is een zakelijke communicatie-app waarmee teams kunnen chatten, bestanden delen en efficiënt samenwerken. 

Accountantskantoren kunnen Slack gebruiken om interne communicatie te stroomlijnen, teamcollaboratie te verbeteren en directe communicatie met klanten te vergemakkelijken. 

Kosten: gratis 
Review: 3.5 / 5

6. NBApp 

De NBApp is een specifieke app voor mkb-accountantskantoren, ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Deze app stelt kantoren in staat om cliënten te informeren over financiële en fiscale kwesties, hun huisstijl te behouden en waardevol advies te verstrekken. 

De NBApp biedt voordelen zoals proactief advies, cliëntgerichte communicatie, professionele presentatie en integratiemogelijkheden. NBA-leden krijgen een 25 procent korting op de standaardprijs, en de app wordt al door veertig kantoren gebruikt. 

Kosten: gratis 
Review: onbekend 

7. LastPass

LastPass is een wachtwoordbeheer-app waarmee accountantskantoren wachtwoorden veilig kunnen opslaan en beheren. 

Het zorgt voor een betere beveiliging van gevoelige financiële gegevens door sterke en unieke wachtwoorden te genereren en op te slaan, waardoor het risico op datalekken wordt verminderd. 

Kosten: gratis 
Review: 3.7 / 5

8. Asana 

Asana is een krachtige projectmanagement- en taakbeheerapp waarmee accountantskantoren hun taken, projecten en deadlines kunnen organiseren en beheren. 

Het verbetert de workflowefficiëntie en zorgt ervoor dat deadlines worden gehaald, wat cruciaal is voor accountants die werken aan complexe financiële taken en projecten. 

Kosten: gratis 
Review: 4.3 / 5 

9. Trello 

Trello is een visueel projectbeheerplatform waarmee accountantskantoren taken en projecten kunnen organiseren met behulp van kaarten, lijsten en borden. 

Het biedt een intuïtieve manier om projecten te plannen en de voortgang ervan bij te houden, waardoor accountantskantoren georganiseerder en productiever kunnen werken. 

Kosten: gratis 
Review: 3.9 / 5

10. Boekhoudsoftware app 

Het is daarnaast handig als u de mobiele app van de door u gebruikte boekhoudsoftware download. Het downloaden van de bijbehorende mobiele app van uw boekhoudsoftware, zoals QuickBooks, Xero of andere populaire tools, biedt accountants en boekhouders verschillende voordelen. 

Denk hierbij aan: toegankelijkheid, realtime-inzicht, efficiëntie, mobiliteit en handige notificaties, wat de productiviteit verhoogt en helpt bij het beter bedienen van uw klanten, waar ze zich ook bevinden. U kunt op iedere plek, wanneer u maar wilt, de controle houden over de boekhoudwerkzaamheden. 

Klanten voor uw accountantskantoor

Bij Boekhouders.nl hebben we een uitgebreid netwerk van meer dan 1000 aangesloten accountants en boekhouders. Als u op zoek bent naar nieuwe klanten, biedt ons partnerportaal de perfecte oplossing. Wij krijgen dagelijks tientallen aanvragen binnen van bedrijven van verschillende groottes (zzp’ers, bv’s, enz.) die op zoek zijn naar een financiële partner. 

Dit is de kans om uw netwerk uit te breiden en succesvolle zakelijke relaties op te bouwen. Vraag een gratis intakegesprek aan, dan geven wij u een vrijblijvende rondleiding door ons demo portaal. Zo kunt u zien welk type opdrachten in ons portaal staan en of dit bij uw kantoor aansluit. 

Contactgegevens: 
📧 info@boekhouders.nl 
📞 +31 (0)432003092 

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9:00 tot 17:00. 

Begin mijn aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen
Werkzaamheden
Bedrijfsvorm*
Bedrijfsleeftijd
Beveiligde verbinding
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor jou als ondernemer.