De top 10 steden om accountant te worden: hoogste salarissen

2 minuten leestijd
Laatst bijgewerkt op 09-10-2023

Waar moet u beginnen als accountant? Veel afgestudeerden denken misschien dat ze moeten nadenken over het soort bedrijf waar ze willen werken, maar het kan ook zinvol zijn om na te denken over de stad waar u wilt werken, omdat dat een wezenlijk verschil kan maken voor het aantal beschikbare vacatures en de aangeboden salarissen. 

Met een groeiende vraag naar accountants en auditors, gezien de krapte in de arbeidsmarkt, hebben we hieronder enkele steden opgesomd waar u als accountant aan de slag kunt gaan en waar de lonen het hoogst zijn.

Beste 10 steden om accountant te worden

 1. Zeeland (Noord-Brabant)
 2. Den Haag
 3. Rotterdam
 4. Amsterdam
 5. Eindhoven
 6. Breda
 7. Utrecht
 8. Tilburg
 9. Den Bosch
 10. Zwolle

1. Zeeland (Noord-Brabant)

Gem. salaris p/m: € 4.835

Ironisch genoeg verdienen accountants in het dorp Zeeland (Noord-Brabant) gemiddeld het meest, terwijl hun collega's in de provincie Zeeland het gemiddeld met minder moeten doen (€ 3.100). Het lijkt erop dat de naam "Zeeland" weliswaar veel water heeft, maar niet per se een vloedgolf van hoge accountantssalarissen met zich meebrengt.

accountant zeeland noord brabant

2. Den Haag

Gem. salaris p/m: € 4.225 

Mensen krijgen voor hetzelfde werk in Den Haag en Rotterdam ruim 8 procent meer betaald dan elders. Dat blijkt uit cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Dit percentage ligt wel een stuk lager voor de verschillen in lonen tussen accountants.

accountant den haag

3. Rotterdam

Gem. salaris p/m: € 4.040 

Mensen krijgen voor hetzelfde werk in Rotterdam en Den Haag ruim 8 procent meer betaald dan elders. Dat blijkt uit cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Dit percentage ligt wel een stuk lager voor de verschillen in lonen tussen accountants.

accountant rotterdam

4. Amsterdam

Gem. salaris p/m: € 4.040

We ontvangen de meeste aanvragen van ondernemers in Amsterdam. Als u een accountant in Amsterdam bent of een accountantskantoor in Amsterdam heeft en op zoek bent naar meer klanten, neem dan contact met ons op om te praten over samenwerken en de voordelen van ons partnerschap te ontdekken. 

accountant amsterdam

5. Eindhoven

Gem. salaris p/m: € 3.920

Hoewel Eindhoven bekend staat als een technologische hub, zijn er momenteel zo'n 450 openstaande vacatures voor accountants in de stad, waarmee wordt benadrukt dat financiële expertise van groot belang is.

 

accountant eindhoven

6. Breda

Gem. salaris p/m: € 3.825

 

accountant breda

7. Utrecht

Gem. salaris p/m: € 3.665

In de provincie Utrecht zijn nu 3.050 vestigingen in de accountancy en administratie, terwijl dat er in 2020 nog 2.975 waren. Het aantal accountancy- en administratievestigingen in Utrecht groeit gestaag, volgens het CBS.

 

accountant utrecht

8. Tilburg

Gem. salaris p/m: € 3.620

Er zijn jaarlijks gemiddeld slechts 81 eerstejaars studenten die de opleiding Accountancy volgen aan Tilburg University. Hiervan behaalt 76% het diploma, oftewel circa 61 studenten voltooien de Accountancy opleiding. Dit terwijl er meer dan 500+ vacatures voor accountants openstaan in Tilburg. 

 

accountant tilburg

9. Den Bosch

Gem. salaris p/m: € 3.575

 

accountant den bosch

10. Zwolle

Gem. salaris p/m: € 3.280

 

accountant zwolle
Er zijn tal van kansen voor jonge mensen met de juiste achtergrond in het accountantsberoep. Hier zijn een paar redenen waarom het een geweldige keuze kan zijn voor jonge mensen:

 1. Je werkt vaak met mensen van jouw leeftijd, wat een leuke dynamiek met zich meebrengt.
 2. Er zijn tal van kansen voor training en ontwikkeling om je vaardigheden te verbeteren.
 3. Als accountant krijg je de kans om verschillende organisaties van binnenuit te bekijken, wat erg leerzaam is.
 4. Het werk dat je doet, heeft ook een positieve impact op de samenleving. Je draagt bij aan financiële transparantie en vertrouwen.

Kortom, het accountantsberoep heeft veel te bieden voor jonge mensen die op zoek zijn naar een boeiende en lonende carrière.

Kwalitatieve klanten voor uw accountantskantoor

Bent u als accountant op zoek naar meer klandizie? Wij ontvangen dagelijks tientallen aanvragen van ondernemers door heel Nederland die op zoek zijn naar een serieuze samenwerking met een accountant. Word partner en ervaar direct de voordelen van ons portaal! Neem contact met ons op om de kansen en mogelijkheden voor uw kantoor te bespreken.

Begin mijn aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen
Werkzaamheden
Bedrijfsvorm*
Bedrijfsleeftijd
Beveiligde verbinding
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor jou als ondernemer.