Vind uw boekhouder voor
Agrarische sector

Boekhouder voor de agrarische sector

Ondernemers in de agrarische sector (landbouwers, veehouders, tuinbouwers, bosbouwers) krijgen te maken met tal van uitdagingen. Naast stijgende grondprijzen, een teveel aan regenwater in grondgebieden en schaarste is ook het gefinancierd krijgen van plannen bij de bank geen eenvoudige klus. Veel agrariërs zoeken naar alternatieve financieringsvormen, zoals investeren in beleggingsmaatschappijen. In de landbouw krijgt u bovendien veel te maken met financiële ingewikkelde zaken. Hieronder gaan we er verder op in waarom een agro boekhouder nemen belangrijk is en hoe we u hiermee kunnen helpen.

Op deze pagina:

Boekhouders met ervaring in de landbouwsector

Boekhouders verschillen sterk in service en kwaliteit. In ons landelijk netwerk zijn alleen de beste boekhouders toegelaten met jarenlange ervaring in hun vak. Daarnaast hebben we boekhouders beschikbaar die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren. U vindt eenvoudig een boekhouder die veel ervaring heeft in de landbouwsector. Een expert die weet waar u het over heeft werkt wel zo prettig, huur daarom een boekhouder voor de agrarische sector bij Boekhouders.nl om zeker te zijn van de juiste kwaliteit en service.

Fiscale voordelen als zzp'er in de agrarische sector

Circa 30% van alle land- en tuinbouwbedrijven besteden werk uit aan zzp’ers in de agro sector. Onze boekhouders die actief zijn in de landbouwsector weten precies waar u op moet letten bij het ondernemen als agro zzp’er. Uw boekhouder adviseert aan welke regels u moet voldoen, welke ondernemersregelingen er voor u gelden en welke belangrijke aandachtspunten er zijn voor ondernemers in de landbouw. Op deze manier kan uw boekhouder u vooruit helpen met de juiste adviezen en inzichten. Bent u al een tijdje in de agro sector aan het werk? Laat dan eens uw financiële zaken controleren door één van onze professionele boekhouders. Wellicht ziet u gunstige aftrekposten of unieke potenties over het hoofd.

boekhouder agrarische sector

Btw-aangifte doen in de agro sector: landbouwregeling

Btw-aangifte doen kent een hoop andere regels in de landbouwsector dan de ‘normale btw-regels’. Zo vielen voor 1 januari 2018 agrarische ondernemers vaak onder de landbouwregeling. Bij de landbouwregeling was er geen btw verschuldigd over de prestaties. De landbouwregeling of veehandelsregeling is echter met ingang van 1 januari 2018 afgeschaft. Door afschaffing van de regeling zijn agrarische ondernemers voor leveringen en diensten verplicht om btw in rekening te brengen aan hun afnemer. Ook vervalt de teruggave van 5,4% btw aan de met btw-belaste afnemer. Wel kunnen een hoop agrarische ondernemers gebruik maken van de kleineondernemersregeling. Daarover meer in het gedeelte hieronder. 

KIeine Ondernemersregeling (KOR)

Als een agrarische ondernemer per jaar minder dan € 1.883 aan btw verwacht te betalen, dan komt hij in aanmerking voor de Kleine Ondernemersregeling (KOR). De KOR wordt alleen toegepast bij ondernemers in de vorm van een eenmanszaak of die een samenwerkingsverband van natuurlijke personen hebben, zoals een VOF of maatschap. Onze professionele boekhouders in de agrarische sector houden u graag op de hoogte van de laatste ondernemersregelingen zodat u een hoop kosten bespaart. 

Let op: agrarische ondernemers met nevenactiviteiten konden tot voor 2018 nog voor deze nevenactiviteiten van de KOR gebruik maken. De omzet van het bedrijf kon hierbij buiten beschouwing blijven gelaten.

Bedrijfsovername voor agrarische bedrijven

Het overdragen van uw onderneming kan lastig zijn als uw zoon of dochter geen behoefte heeft om het bedrijf over te nemen. Bovendien heeft een agrarische onderneming een vrij hoge waarde in het economische verkeer. Toch wilt u de onderneming financierbaar maken. Een manier om dit te doen is bijvoorbeeld door gebruik te maken van de verpachtwaarde. Een bedrijfsovername heeft naast de zakelijke kant ook een emotionele kant. Laat een boekhouder er met een objectieve en kritische blik heen kijken. De boekhouders in ons netwerk hebben de juiste ervaring en expertise om ervoor te zorgen dat uw bedrijfsovername de juiste aandacht krijgt op het juiste moment.

Meer inzicht in bedrijfsvoering

Er zijn continu veel ontwikkelingen aan de gang in de agrarische sector, waardoor u als ondernemer kritisch dient te kijken naar uw manier van bedrijfsvoering. Een actueel inzicht in de financiële stand van uw onderneming en een duidelijke ondernemersstrategie zijn van belang voor de groei van uw bedrijf. Boekhouders.nl helpt u graag bij het vinden van een geschikte agro boekhouder die uw administratie op een efficiënte manier inricht om tot de juiste inzichten te komen.

Ontzorgen van agrarische ondernemers met professionele boekhouding

De kwaliteitseisen voor jaarrekeningen en jaarlijkse accountantscontroles zijn hoog. De jaarafsluiting moet kloppend zijn, en dat is ieder jaar weer een hele uitdaging. Het is een strak georganiseerd proces dat gepaard gaat met veel deadlines. Wilt u geen deadlines missen voor jaarcontroles en accountantsverklaringen? Onze gekwalificeerde boekhouders helpen u graag!

Begin uw aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen

Bedrijfsvorm *
Werkzaamheden

Beveiligd met SSL
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor u als ondernemer.