Vind uw boekhouder voor
Software developer

Boekhouder voor software developer

Bent u een softwareontwikkelaar of softwareconsultant, of werkt u als IT-consultant? Dan heeft u het vast ontzettend druk met alle aanvragen. De IT-sector is een belangrijke facilitator van digitalisering. Om daar ook nog de boekhouding bij te doen wordt allemaal wat veel. Gelukkig hebben de boekhouders in ons netwerk ervaring met ondernemers in de IT-branche en zijn ze op de hoogte van de laatste fiscale en boekhoudkundige regelingen. In dit artikel gaan we er verder op in waarom een boekhouder nemen belangrijk is en hoe we u hiermee kunnen helpen.

Op deze pagina:

Boekhouders met ervaring in de software- en IT-branche

Boekhouders verschillen sterk in service en kwaliteit. In ons landelijk netwerk zijn alleen de beste boekhouders toegelaten met jarenlange ervaring in hun vak. Daarnaast hebben we boekhouders beschikbaar die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren, zoals de IT.

Een expert die weet waar u het over heeft werkt wel zo prettig, huur daarom een boekhouder voor software programmeurs, software consultants of IT-bedrijven in bij Boekhouders.nl om zeker te zijn van de juiste kwaliteit en service.

boekhouder voor softwaredeveloper

Belang van goede boekhouding voor software developers

Als IT-ondernemer is het belangrijk om een helder inzicht te hebben in de actuele financiële situatie. De IT verandert continu en ontzettend snel, daarom is er een actueel inzicht vereist om snel juiste beslissingen te kunnen nemen.

Een nauwkeurige boekhouding is volgens de wet verplicht en geeft u meer inzicht in de financiële gezondheid van uw onderneming. Onze boekhouders houden graag uw administratie en boekhouding bij op een overzichtelijke en gestructureerde manier. Zo kan de boekhouder u altijd op zaken wijzen die aandacht nodig hebben en bent u op tijd op de hoogte als er moet worden bijgestuurd. 

Btw-aangifte doen als IT-onderneming

Over alle transacties wordt btw berekend, daar is de Belastingdienst geïnteresseerd in. Het verschil tussen de inkomende en de uitgaande btw is wat u uiteindelijk moet afdragen, of terugkrijgt, van de Belastingdienst.

Als software developer bent u vaak ook direct internationaal gericht bezig. De boekhouding is door het internationale karakter altijd een stuk complexer. Zaken als btw-aangifte doen worden al snel ingewikkeld. Onze boekhouders weten hoe u fiscaal voordeel kunt behalen en houden graag uw volledige boekhouding bij. Als u uw boekhouding goed bijhoudt, dan heeft u ieder kwartaal met slechts een paar klikken inzicht in de hoeveelheid btw die u moet betalen of terugkrijgt van de Belastingdienst.

Subsidieregelingen: WBSO en MIT

De IT-sector biedt kansen en ontwikkelingen voor de Nederlandse industrie. Ook de overheid heeft een verdere ontwikkeling van de IT-sector hoog op de agenda staan. Door te investeren in nieuwe technieken, diensten of software kunt u subsidie aanvragen voor:

  • De loonkosten van betrokken werknemers (WBSO)
  • De kosten voor onderzoek en ontwikkeling (MIT & WBSO)

De fiscale regeling WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk en is bedoeld om innovatie bij ondernemers aan te moedigen. MIT staat voor mkb innovatiestimulering Regio en Topsectoren. Deze regeling richt zich op mkb’ers die innovaties binnen de topsectoren ontwikkelen. 

Tip: vraag uw boekhouder om advies om erachter te komen welke subsidies voor u relevant zijn.

Hoe word ik zelfstandig software developer of engineer?

Als software developer of softwareontwikkelaar bouwt en ontwikkelt u software waarop programma’s, websites en machines draaien. Ook bent u bezig met het aanpassen van bestaande software. Daarnaast bent u tijdens uw werk voortdurend bezig met het analyseren van problemen en oplossingen. Klinkt dit als iets voor u? Dan is het een goede keuze om uzelf verder te ontwikkelen tot een softwareontwikkelaar.

De meeste mensen die aan de slag gaan in de IT-branche hebben van tevoren een studie in de richting informatica gevolgd. Er zijn verschillende soorten programmeer opleidingen. Een groot voordeel voor u is dat de concurrentie binnen de branche niet zo groot is. Er is een namelijk een tekort aan mensen die werken binnen de IT. Door dit personeelstekort komt u relatief snel aan werk.


software developer worden

Er zijn enkele zaken die u moet regelen om als zelfstandig software developer aan de slag te gaan. Denk hierbij aan:

Tijd en kosten besparen via boekhouding voor IT

Als u werkt als software programmeur, dan heeft u het waarschijnlijk ontzettend druk met het bouwen van programma’s, apps en websites. Software programmeren gaat 24/7 door, omdat de software nooit ‘slaapt’ en de ontwikkelingen door blijven gaan, ook na 17:00. Hierdoor komt u nauwelijks toe aan de boekhouding van uw onderneming. Herkenbaar? 

Door digitaal te boekhouden of door boekhouding uit te besteden kunt u veel kosten en tijd besparen. Administratie kan worden geautomatiseerd waardoor u minder hoeft te doen of te begrijpen. Ook heeft u daarmee sneller de juiste cijfers die u aan uw accountant kunt toereiken. Op de lange termijn haalt u de kosten voor het inhuren van een boekhouder voor uw IT-onderneming er met gemak uit. Alleen al daarom kan het interessant en winstgevend zijn om deze optie te overwegen.

Meer inzicht in bedrijfsvoering

Er zijn continu ontwikkelingen aan de gang in de IT, waardoor u als ondernemer kritisch moet kijken naar uw manier van bedrijfsvoering. Een actueel inzicht in de financiële stand van uw onderneming en een duidelijke ondernemersstrategie zijn van belang voor de groei van uw bedrijf. Boekhouders.nl helpt u graag bij het vinden van een geschikte boekhouder die uw administratie op een efficiënte manier inricht om tot de juiste inzichten te komen.

Ontzorgen van IT-ondernemers met professionele boekhouding

De kwaliteitseisen voor jaarrekeningen en jaarlijkse accountantscontroles zijn hoog. De jaarafsluiting moet kloppend zijn, en dat is ieder jaar weer een hele uitdaging. Het is een strak georganiseerd proces dat gepaard gaat met veel deadlines. Wilt u geen deadlines missen voor jaarcontroles en accountantsverklaringen? Onze gekwalificeerde boekhouders helpen u graag!

Begin uw aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen

Bedrijfsvorm *
Werkzaamheden

Beveiligd met SSL
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor u als ondernemer.