Vind je boekhouder voor
Software developer

Vind je boekhouder voor
Software developer

Boekhouder voor ICT of software developer

Ben je een softwareontwikkelaar of softwareconsultant, of werk je als ICT-consultant? Dan heb je het vast ontzettend druk met alle aanvragen. De ICT-sector is een belangrijke facilitator van digitalisering. Om daar ook nog de boekhouding bij te doen wordt allemaal wat veel. Gelukkig hebben de boekhouders in ons netwerk ervaring met ondernemers in de ICT-branche en zijn ze op de hoogte van de laatste fiscale en boekhoudkundige regelingen. In dit artikel gaan we er verder op in waarom een boekhouder voor ICT-ondernemers inhuren belangrijk is en hoe we hiermee kunnen helpen.

Op deze pagina:

Boekhouders met ervaring in de software- en ICT-branche

Boekhouders verschillen sterk in service en kwaliteit. In ons landelijk netwerk zijn alleen de beste boekhouders toegelaten met jarenlange ervaring in hun vak. Daarnaast hebben we boekhouders beschikbaar die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren, zoals de ICT.

Een expert die weet waar je het over hebt werkt wel zo prettig, huur daarom een boekhouder voor software programmeurs, software consultants of ICT-bedrijven in bij Boekhouders.nl om zeker te zijn van de juiste kwaliteit en service.

boekhouder voor softwaredeveloper

Belang van goede boekhouding voor software developers

Als IT-ondernemer is het belangrijk om een helder inzicht te hebben in de actuele financiële situatie. De ICT verandert continu en ontzettend snel, daarom is er een actueel inzicht vereist om snel juiste beslissingen te kunnen nemen.

Een nauwkeurige boekhouding is volgens de wet verplicht en geeft je meer inzicht in de financiële gezondheid van je onderneming. Onze boekhouders houden graag je administratie en boekhouding bij op een overzichtelijke en gestructureerde manier. Zo kan de boekhouder je altijd op zaken wijzen die aandacht nodig hebben en ben je op tijd op de hoogte als er moet worden bijgestuurd. 

Btw-aangifte doen als ICT-onderneming

Over alle transacties wordt btw berekend, daar is de Belastingdienst geïnteresseerd in. Het verschil tussen de inkomende en de uitgaande btw is wat je uiteindelijk moet afdragen, of terugkrijgt, van de Belastingdienst.

Als software developer ben je vaak ook direct internationaal gericht bezig. De boekhouding is door het internationale karakter altijd een stuk complexer. Zaken als btw-aangifte doen worden al snel ingewikkeld. Onze boekhouders weten hoe je fiscaal voordeel kunt behalen en houden graag je volledige boekhouding bij. Als je je boekhouding goed bijhoudt, dan heb je ieder kwartaal met slechts een paar klikken inzicht in de hoeveelheid btw die je moet betalen of terugkrijgt van de Belastingdienst.

Subsidieregelingen: WBSO en MIT

De ICT-sector biedt kansen en ontwikkelingen voor de Nederlandse industrie. Ook de overheid heeft een verdere ontwikkeling van de ICT-sector hoog op de agenda staan. Door te investeren in nieuwe technieken, diensten of software kun je subsidie aanvragen voor:

  • De loonkosten van betrokken werknemers (WBSO)
  • De kosten voor onderzoek en ontwikkeling (MIT & WBSO)

De fiscale regeling WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk en is bedoeld om innovatie bij ondernemers aan te moedigen. MIT staat voor mkb innovatiestimulering Regio en Topsectoren. Deze regeling richt zich op mkb’ers die innovaties binnen de topsectoren ontwikkelen. 

Tip: vraag je boekhouder om advies om erachter te komen welke subsidies voor jou relevant zijn.

Hoe word ik zelfstandig software developer of engineer?

Als software developer of softwareontwikkelaar bouwt en ontwikkel je software waarop programma’s, websites en machines draaien. Ook ben je bezig met het aanpassen van bestaande software. Wiskunde was een vak waar jij in uitblinkte. Daarnaast ben je tijdens je werk voortdurend bezig met het analyseren van problemen en oplossingen. Klinkt dit als iets voor jou? Dan is het waarschijnlijk een goede keuze om jezelf verder te ontwikkelen tot een softwareontwikkelaar.

De meeste mensen die aan de slag gaan in de ICT-branche hebben van tevoren een studie in de richting informatica gevolgd. Er zijn verschillende soorten programmeer opleidingen. Een groot voordeel voor jou is dat de concurrentie binnen de branche niet zo groot is. Er is een namelijk een tekort aan mensen die werken binnen de ICT. Door dit personeelstekort kom je relatief snel aan werk.


software developer worden

Er zijn enkele zaken die je moet regelen om als zelfstandig software developer aan de slag te gaan. Denk hierbij aan:

Tijd en kosten besparen via boekhouding voor ICT

Als je werkt als software programmeur, dan heb je het waarschijnlijk ontzettend druk met het bouwen van programma’s, apps en websites. Software programmeren gaat 24/7 door, omdat de software nooit ‘slaapt’ en de ontwikkelingen door blijven gaan, ook na 17:00. Hierdoor kom je nauwelijks toe aan de boekhouding van je onderneming. Herkenbaar? 

Door digitaal te boekhouden of door boekhouding uit te besteden kun je veel kosten en tijd besparen. Administratie kan worden geautomatiseerd waardoor je minder hoeft te doen of te begrijpen. Ook heb je daarmee sneller de juiste cijfers die je aan je accountant kunt toereiken. Op de lange termijn haal je de kosten voor het inhuren van een boekhouder voor je ICT-onderneming er met gemak uit. Alleen al daarom kan het interessant en winstgevend zijn om deze optie te overwegen.

Meer inzicht in bedrijfsvoering

Er zijn continu ontwikkelingen aan de gang in de ICT, waardoor je als ondernemer kritisch moet kijken naar uje manier van bedrijfsvoering. Een actueel inzicht in de financiële stand van je onderneming en een duidelijke ondernemersstrategie zijn van belang voor de groei van je bedrijf. Boekhouders.nl helpt je graag bij het vinden van een geschikte boekhouder die je administratie op een efficiënte manier inricht om tot de juiste inzichten te komen.

Ook interessant:

Als zzp'er in de ICT een boekhouder nodig?

De kwaliteitseisen voor jaarrekeningen en jaarlijkse accountantscontroles zijn hoog. De jaarafsluiting moet kloppend zijn, en dat is ieder jaar weer een hele uitdaging. Het is een strak georganiseerd proces dat gepaard gaat met veel deadlines. Wil je geen deadlines missen voor jaarcontroles en accountantsverklaringen? Onze gekwalificeerde boekhouders helpen je graag!

Begin mijn aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen
Werkzaamheden
Bedrijfsvorm*
Bedrijfsleeftijd
Beveiligde verbinding
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor jou als ondernemer.