Vind uw boekhouder voor
Zorgsector

Vind uw boekhouder voor
Zorgsector

Boekhouder voor zzp'ers Zorg

Als zzp zorgverlener bent u natuurlijk veel liever bezig met het verlenen van zorg aan mensen die dit nodig hebben, dan tijd te besteden aan saaie administratie. Toch is de administratie ontzettend belangrijk. Niet alleen vanwege wettelijke verplichtingen om onnodige boetes bij de Belastingdienst te voorkomen, maar ook voor de algemene bedrijfsvoering. Verwerk bijvoorbeeld iedere sessie met patiënten en noteer benodigdheden die u inkoopt. Hieronder gaan we er verder op in waarom een boekhouder voor zzp'ers in de zorg nemen belangrijk is en hoe we u hiermee kunnen helpen.

Op deze pagina: 

Boekhouders met ervaring in zorgsector

Boekhouders verschillen sterk in service en kwaliteit. In ons landelijk netwerk zijn alleen de beste boekhouders toegelaten met jarenlange ervaring in hun vak. Daarnaast hebben we boekhouders beschikbaar die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren. We krijgen bijvoorbeeld veel aanvragen van artsen en zelfstandige verpleegkundigen binnen om een goede administratie te voeren. De boekhouders in ons netwerk hebben ervaring opgedaan binnen de zorgbranche en kunnen u als een ervaren gids alle mogelijkheden uitleggen en kijken waar winst valt te behalen. Een expert die weet waar u het over heeft werkt wel zo prettig, huur daarom een boekhouder voor de zorg in bij Boekhouders.nl om zeker te zijn van de juiste kwaliteit en service.


boekhouder zorgsector

Fiscale voordelen als zzp'er in de zorg

Onze boekhouders die actief zijn in de zorgsector weten precies waar u op moet letten bij het ondernemen in de zorg. Uw boekhouder adviseert aan welke regels u moet voldoen, welke ondernemersregelingen er voor u gelden en welke belangrijke aandachtspunten er zijn voor ondernemers in de zorg. Op deze manier kan uw boekhouder u vooruit helpen met de juiste adviezen en inzichten. Bent u al een tijdje als zzp’er in de zorg aan het werk? Laat dan eens uw financiële zaken controleren door één van onze professionele boekhouders. Wellicht ziet u gunstige aftrekbare kosten of unieke potenties over het hoofd.

Btw-aangifte doen in de zorg

Het onderwerp btw en zzp’er in de zorg staat steeds vaker op de agenda. Het is namelijk niet altijd even duidelijk wat er zoal aan te pas komt bij btw in de zorg, al zeker als u zzp’er bent. De kans is groot dat de diensten die u verricht vrijgesteld kunnen worden van btw. Indien de Belastingdienst u nog geen vrijstelling daartoe heeft verleend, dan kunt u deze aanvraag alsnog zelf indienen bij de Belastingdienst. U kunt dan bovendien de btw terugvragen over de ingekochte materialen. Onze professionele boekhouders in de zorgsector houden u graag op de hoogte van de laatste ondernemersregelingen zodat u een hoop kosten bespaart.

U komt in aanmerking voor btw-vrijstelling als:

  • U voldoet aan de eisen van de Belastingdienst;
  • U direct voor een zorginstelling of een enkele patiënt werkt zonder winstoogmerk;
  • Uw werkzaamheden zijn gericht op het beschermen of herstellen van de gezondheid van patiënten;
  • U bent ingeschreven in het BIG-register. 

Let op: als u als zzp’er in de zorg voor een bemiddelingsbureau werkt dan vervalt het recht op een btw-vrijstelling, omdat er sprake is van een uitleenovereenkomst.

Administratie zzp in de zorg uitbesteden

Het uitbesteden van de zorgadministratie kent een hoop voordelen:

  • U bespaart veel tijd;
  • U loopt een verminderd risico op boetes;
  • U krijgt meer overzicht in uw financiële data;
  • U profiteert optimaal van belastingvoordelen;

Het enige mogelijke nadeel is: een boekhouder of administratiekantoor inhuren is niet gratis. Zij moeten zelf ook voor brood op de plank zorgen. Toch valt dit nadeel weer tegen te spreken, omdat u met een goede boekhouding de kosten weer gemakkelijk terugverdiend. Een boekhouder of accountant weet namelijk de fiscale voordelen zo goed mogelijk te benutten voor uw onderneming.

boekhouding zorgsector uitbesteden

Boekhouder voor verschillende beroepen in de gezondheidssector

Bij Boekhouders.nl hebben we ervaren boekhouders beschikbaar voor van allerlei beroepen in de gezondheidssector en zorg:

Boekhouder voor leefstijlcoach

Werkt u als leefstijlcoach, afslankcoach of gezondheidscoach? Dan bent u liever bezig met het adviseren van uw cliënten en het opstellen van schema's (voor bijvoorbeeld voeding en beweging), dan met de administratie van uw onderneming. De boekhouders in ons netwerk ontzorgen u graag van de boekhouding.

Boekhouding tandarts

Nooit meer te laat met het doen van de salarisadministratie of btw-aangifte? We begrijpen dat u het in uw praktijk continu druk heeft met het behandelen van uw patiënten. Om uw boekhouding op een geordende manier bij te houden is het verstandig om een boekhouder in de arm te nemen die u ondersteunt met de financiële administratie.

Boekhouder voor mondhygiënist

Werkt u als zelfstandig mondhygiënist in een praktijk? Een boekhouder helpt u met het verwerken van de facturen, het doen van de btw-aangiftes en het uitvoeren van andere administratieve taken. Ook zal een gedegen boekhouder u advies geven met financiële besluiten binnen uw bedrijf.

Boekhouding fysiotherapeut

Als startende fysiotherapeut komt u waarschijnlijk in aanmerking voor verschillende aftrekposten. Een professionele boekhouder weet als geen ander waar u fiscaal voordeel kunt behalen. Door een boekhouder in te huren weet u bvoendien zeker dat u aan alle wettelijke regels van de Belastingdienst voldoet.

Boekhouder voor kraamverpleegkundige

Krijg een meer gerust gevoel en hou wat extra vrije tijd over door uw boekhouding uit te besteden aan een ervaren boekhouder. De boekhouders in ons netwerk helpen u om de administratie te automatiseren, waardoor u veel tijd bespaart en meer rust aan uw hoofd krijgt. 

Boekhouder voor logopedist

Bent u werkzaam als zelfstandig logopedist? Een automatische boekhouding maakt het allemaal een stuk makkelijker voor u. Laat u helpen door één van onze boekhouders bij het digitaal verwerken van facturen, afschriften en debiteuren- en crediteurenbeheer. Ook helpt onze boekhouder u met het doen van btw-aangifte en overige administratieve taken.

Boekhouder voor podotherapeut

Als zzp podotherapeut heeft u het druk met het behandelen en adviseren bij voetproblemen of pijn aan de knieën, heupen of rug. Naast uw core business bent u bezig met het bijhouden van alle administratie en het doen van de btw-aangiftes. Bespaar tijd door uw boekhouding optimaal te laten inrichten door onze ervaren boekhouders. 

Boekhouder voor acupunctuur

Wij hebben boekhouders beschikbaar in ons netwerk die ervaring hebben met paramedische beroepen, zoals de acupunctuur. Onze boekhouder helpt u om een goed financieel overzicht te houden en om uw boekhouding geordend te houden. Mis nooit meer een deadline voor aangifte en loop geen fiscale voordelen mis! Besteed uw boekhouding uit aan een professional.

Vind een betrouwbare boekhouder in de zorg

Er zijn continu veel ontwikkelingen aan de gang in de zorgsector, waardoor u als ondernemer kritisch dient te kijken naar uw manier van bedrijfsvoering. Hoeveel leveren behandelingen op terwijl de zorgkosten blijven stijgen? En hoe speelt u slim in op de zorgvraag zonder kwaliteit te hoeven inleveren? Een actueel inzicht in de financiële stand van uw onderneming en een duidelijke ondernemersstrategie zijn van belang voor de groei van uw bedrijf. Boekhouders.nl helpt u graag bij het vinden van een geschikte boekhouder die uw administratie op een efficiënte manier inricht om tot de juiste inzichten te komen.

Administratie zorgsector uitbesteden

De kwaliteitseisen voor jaarrekeningen en jaarlijkse accountantscontroles zijn hoog. De jaarafsluiting moet kloppend zijn, en dat is ieder jaar weer een hele uitdaging. Het is een strak georganiseerd proces dat gepaard gaat met veel deadlines. Wilt u geen deadlines missen voor jaarcontroles en accountantsverklaringen? Onze gekwalificeerde boekhouders helpen u graag! Schakel direct hulp in van een expert door onderstaand formulier in te vullen.

Begin uw aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen

Bedrijfsvorm *
Werkzaamheden

Beveiligd met SSL
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor u als ondernemer in de zorgsector.