Vind je boekhouder voor
Zorgsector

Vind je boekhouder voor
Zorgsector

Boekhouder voor zzp'ers Zorg

Als zzp zorgverlener ben je natuurlijk veel liever bezig met het verlenen van zorg aan mensen die dit nodig hebben, dan tijd te besteden aan saaie administratie. Toch is de administratie ontzettend belangrijk. Niet alleen vanwege wettelijke verplichtingen om onnodige boetes bij de Belastingdienst te voorkomen, maar ook voor de algemene bedrijfsvoering. Verwerk bijvoorbeeld iedere sessie met patiënten en noteer benodigdheden die je inkoopt. Hieronder gaan we er verder op in waarom een boekhouder voor zzp'ers in de zorg nemen belangrijk is en hoe we je hiermee kunnen helpen.

Op deze pagina: 

Boekhouders met ervaring in zorgsector

Boekhouders verschillen sterk in service en kwaliteit. In ons landelijk netwerk zijn alleen de beste boekhouders toegelaten met jarenlange ervaring in hun vak. Daarnaast hebben we boekhouders beschikbaar die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren. We krijgen bijvoorbeeld veel aanvragen van artsen en zelfstandige verpleegkundigen binnen om een goede administratie te voeren. De boekhouders in ons netwerk hebben ervaring opgedaan binnen de zorgbranche en kunnen je als een ervaren gids alle mogelijkheden uitleggen en kijken waar winst valt te behalen. Een expert die weet waar je het over hebt werkt wel zo prettig, huur daarom een boekhouder voor de zorg in bij Boekhouders.nl om zeker te zijn van de juiste kwaliteit en service.


boekhouder zorgsector

Fiscale voordelen als zzp'er in de zorg

Onze boekhouders die actief zijn in de zorgsector weten precies waar je op moet letten bij het ondernemen in de zorg. Je boekhouder adviseert aan welke regels je moet voldoen, welke ondernemersregelingen er voor jou gelden en welke belangrijke aandachtspunten er zijn voor ondernemers in de zorg. Op deze manier kan je boekhouder je vooruit helpen met de juiste adviezen en inzichten. Ben je al een tijdje als zzp’er in de zorg aan het werk? Laat dan eens je financiële zaken controleren door één van onze professionele boekhouders. Wellicht zie je gunstige aftrekbare kosten of unieke potenties over het hoofd.

Btw-aangifte doen in de zorg

Het onderwerp btw en zzp’er in de zorg staat steeds vaker op de agenda. Het is namelijk niet altijd even duidelijk wat er zoal aan te pas komt bij btw in de zorg, al zeker als je zzp’er bent. De kans is groot dat de diensten die je verricht vrijgesteld kunnen worden van btw. Indien de Belastingdienst je nog geen vrijstelling daartoe heeft verleend, dan kun je deze aanvraag alsnog zelf indienen bij de Belastingdienst. Je kunt dan bovendien de btw terugvragen over de ingekochte materialen. Onze professionele boekhouders in de zorgsector houden je graag op de hoogte van de laatste ondernemersregelingen zodat je een hoop kosten bespaart.

Je komt in aanmerking voor btw-vrijstelling als:

  • Je voldoet aan de eisen van de Belastingdienst;
  • Je direct voor een zorginstelling of een enkele patiënt werkt zonder winstoogmerk;
  • Je werkzaamheden zijn gericht op het beschermen of herstellen van de gezondheid van patiënten;
  • Je bent ingeschreven in het BIG-register. 

Let op: als je als zzp’er in de zorg voor een bemiddelingsbureau werkt dan vervalt het recht op een btw-vrijstelling, omdat er sprake is van een uitleenovereenkomst.

Administratie zzp in de zorg uitbesteden

Het uitbesteden van de zorgadministratie kent een hoop voordelen:

  • Je bespaart veel tijd;
  • Je loopt een verminderd risico op boetes;
  • Je krijgt meer overzicht in je financiële data;
  • Je profiteert optimaal van belastingvoordelen;

Het enige mogelijke nadeel is: een boekhouder of administratiekantoor inhuren is niet gratis. Zij moeten zelf ook voor brood op de plank zorgen. Toch valt dit nadeel weer tegen te spreken, omdat je met een goede boekhouding de kosten weer gemakkelijk terugverdiend. Een boekhouder of accountant weet namelijk de fiscale voordelen zo goed mogelijk te benutten voor je onderneming.

boekhouding zorgsector uitbesteden

Boekhouder voor verschillende beroepen in de gezondheidssector

Bij Boekhouders.nl hebben we ervaren boekhouders beschikbaar voor van allerlei beroepen in de gezondheidssector en zorg:

Boekhouder voor leefstijlcoach

Werk je als leefstijlcoach, afslankcoach of gezondheidscoach? Dan ben je liever bezig met het adviseren van je cliënten en het opstellen van schema's (voor bijvoorbeeld voeding en beweging), dan met de administratie van je onderneming. De boekhouders in ons netwerk ontzorgen je graag van de boekhouding.

Boekhouding tandarts

Nooit meer te laat met het doen van de salarisadministratie of btw-aangifte? We begrijpen dat je het in je praktijk continu druk hebt met het behandelen van je patiënten. Om je boekhouding op een geordende manier bij te houden is het verstandig om een boekhouder in de arm te nemen die je ondersteunt met de financiële administratie.

Boekhouder voor mondhygiënist

Werk je als zelfstandig mondhygiënist in een praktijk? Een boekhouder help je met het verwerken van de facturen, het doen van de btw-aangiftes en het uitvoeren van andere administratieve taken. Ook zal een gedegen boekhouder je advies geven met financiële besluiten binnen je bedrijf.

Boekhouding fysiotherapeut

Als startende fysiotherapeut kom je waarschijnlijk in aanmerking voor verschillende aftrekposten. Een professionele boekhouder weet als geen ander waar je fiscaal voordeel kunt behalen. Door een boekhouder in te huren weet je bovendien zeker dat je aan alle wettelijke regels van de Belastingdienst voldoet.

Boekhouder voor kraamverpleegkundige

Krijg een meer gerust gevoel en hou wat extra vrije tijd over door je boekhouding uit te besteden aan een ervaren boekhouder. De boekhouders in ons netwerk helpen je om de administratie te automatiseren, waardoor je veel tijd bespaart en meer rust aan je hoofd krijgt. Zo kun jij je volledig focussen op de kraamzorg.

Boekhouder voor logopedist

Ben je werkzaam als zelfstandig logopedist? Een automatische boekhouding maakt het allemaal een stuk makkelijker voor je. Laat je helpen door één van onze boekhouders bij het digitaal verwerken van facturen, afschriften en debiteuren- en crediteurenbeheer. Ook helpt onze boekhouder je met het doen van btw-aangifte en overige administratieve taken.

Boekhouder voor podotherapeut

Als zzp podotherapeut heb je het druk met het behandelen en adviseren bij voetproblemen of pijn aan de knieën, heupen of rug. Naast je core business ben je bezig met het bijhouden van alle administratie en het doen van de btw-aangiftes. Bespaar tijd door je boekhouding optimaal te laten inrichten door onze ervaren boekhouders. 

Boekhouder voor acupunctuur

Wij hebben boekhouders beschikbaar in ons netwerk die ervaring hebben met paramedische beroepen, zoals de acupunctuur. Onze boekhouder helpt je om een goed financieel overzicht te houden en om je boekhouding geordend te houden. Mis nooit meer een deadline voor aangifte en loop geen fiscale voordelen mis! Besteed je boekhouding uit aan een professional.

Vind een betrouwbare boekhouder in de zorg

Er zijn continu veel ontwikkelingen aan de gang in de zorgsector, waardoor je als ondernemer kritisch dient te kijken naar je manier van bedrijfsvoering. Hoeveel leveren behandelingen op terwijl de zorgkosten blijven stijgen? En hoe speel je slim in op de zorgvraag zonder kwaliteit te hoeven inleveren? Een actueel inzicht in de financiële stand van je onderneming en een duidelijke ondernemersstrategie zijn van belang voor de groei van je zzp bedrijf. Boekhouders.nl helpt je graag bij het vinden van een geschikte boekhouder die je administratie op een efficiënte manier inricht om tot de juiste inzichten te komen.

Administratie zorgsector uitbesteden

De kwaliteitseisen voor jaarrekeningen en jaarlijkse accountantscontroles zijn hoog. De jaarafsluiting moet kloppend zijn, en dat is ieder jaar weer een hele uitdaging. Het is een strak georganiseerd proces dat gepaard gaat met veel deadlines. Wil je geen deadlines missen voor btw-aangiftes en jaarcontroles? Onze gekwalificeerde boekhouders helpen je graag! Schakel direct hulp in van een expert door onderstaand formulier in te vullen.

Begin mijn aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen
Werkzaamheden
Bedrijfsvorm*
Bedrijfsleeftijd
Ben je ingeschreven bij de KVK?*
Beveiligde verbinding
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor jou als ondernemer.