Vind uw boekhouder voor
Persoonlijke verzorging beautysalon

Boekhouding schoonheidssalon en persoonlijke verzorging

U heeft een drukke werkweek vol verzorgende behandelingen achter de rug in uw salon, en dan moet u ook nog de boekhouding bijwerken. Het inrichten en bijhouden van de administratie voor uw schoonheidssalon, kapsalon of andere verzorgingssalon vormt een belangrijk onderdeel van uw onderneming. Lees op deze pagina waar u allemaal rekening mee moet houden bij het boekhouden voor uw salon.  

Op deze pagina:

Boekhouders met ervaring in de persoonlijke verzorging

Boekhouders verschillen sterk in service en kwaliteit. In ons landelijk netwerk zijn alleen de beste boekhouders toegelaten met jarenlange ervaring in hun vak. Daarnaast hebben we boekhouders beschikbaar die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren. U vindt eenvoudig een boekhouder die veel ervaring heeft in de persoonlijke sector. Bent u actief als pedicure, kapper, stylist, schoonheidsspecialist of een ander beroep in de persoonlijke verzorging? Dan kunnen wij u koppelen aan een ervaren boekhouder. Een expert die weet waar u het over heeft werkt wel zo prettig, huur daarom een boekhouder voor uw schoonheidssalon in bij Boekhouders.nl om zeker te zijn van de juiste kwaliteit en service.
Boekhouder beautysalon

Btw-aangifte doen als schoonheidssalon

Of u nu zelfstandig schoonheidsspecialist, kapper of masseur bent, over alle transacties wordt btw berekend. Hier is de Belastingdienst in geïnteresseerd. Het verschil tussen de inkomende en de uitgaande btw is wat u uiteindelijk moet afdragen, of terugkrijgt, van de Belastingdienst. Onze boekhouders weten hoe u fiscaal voordeel kunt behalen en houden graag uw volledige boekhouding bij. Als u uw boekhouding goed bijhoudt, dan heeft u ieder kwartaal met slechts een paar klikken inzicht in de hoeveelheid btw die u moet betalen of terugkrijgt van de Belastingdienst. Bovendien loopt u geen enkele deadline van de Belastingdienst meer mis met de hulp van een boekhouder.

Welk boekhoudprogramma voor schoonheidssalon

In een schoonheidssalon, of andere tak van persoonlijke verzorging, heeft u te maken met diverse financiële transacties op verschillende manieren. Sommige klanten betalen graag contant, waar anderen een factuur ontvangen. Ook moet u bepaalde producten, materialen of hulpmiddelen inkopen om de salon draaiende te houden. Heeft u personeel in dienst? Dan krijgt u daarnaast ook met salarisadministratie te maken. Kortom, er zijn verschillende zaken waar u op moet letten bij de aanschaf van een boekhoudprogramma voor een schoonheidssalon. We benoemen de voornaamste aandachtspunten hieronder.

Waar moet een boekhoudprogramma aan voldoen voor een schoonheidssalon?

De boekhouding en administratie van een schoonheidssalon kent speciale behoeften. Bij de aanschaf van een boekhoudprogramma is het belangrijk om te checken of de software voldoet aan de volgende eisen:

  • Koppeling met het kassasysteem
  • Koppeling met de bank
  • Koppeling met webshop
  • Voorraadbeheer
  • Automatische verwerking van inkoopbonnen en facturen
  • Snelle verwerking van btw-aangiftes

De 3 beste boekhoudprogramma’s voor schoonheidssalons

We adviseren u altijd om reviews van verschillende boekhoudpakketten te lezen voordat u er één aanschaft. Zo kunt u lezen hoe andere ondernemers (in uw branche) het boekhoudprogramma ervaren. We vergelijken hieronder drie bekende boekhoudprogramma’s.

e-Boekhouden
Waarschijnlijk het bekendste boekhoudprogramma is e-Boekhouden. Dit boekhoudprogramma is ideaal voor ondernemers die weinig of geen verstand hebben van boekhouden. Het programma is letterlijk gemaakt vanuit de visie van de ondernemer. Dit maakt e-Boekhouden gebruiksvriendelijk en makkelijk in gebruik. Een groot voordeel van e-Boekhouden is dat er veel koppelingen zijn met externe programma’s, met uw webshop, kassasystemen en met salarisadministratie. Bovendien is dit boekhoudprogramma 15 maanden gratis voor startende ondernemers.
e-Boekhouden

Exact
Exact heeft een zeer variërend aanbod en is geschikt voor zowel grote als kleine bedrijven. Er zit dan ook veel verschil in de prijzen tussen de verschillende pakketten. Zo kunt u zelf in de hand houden hoeveel geld u wilt uitgeven aan boekhoudsoftware. Wel kan een abonnement bij Exact aan de hoge kant zijn voor de beginnende ondernemer. Exact is een zeer gebruiksvriendelijke software waardoor u meteen ermee aan de slag kan. Ook is er een helpdesk, mocht u er even niet uitkomen. U kunt Exact 30 dagen gratis uitproberen.
Exact logo

Fiscus.nl
U hoeft bij Fiscus.nl geen software meer te installeren, u kunt direct werken in de cloud. U opent Fiscus eenvoudig via een inlogcode via een webbrowser. Alle gegevens worden op een beveiligde online server opgeslagen. Het programma heeft onder andere een rechtstreekse koppeling met de Belastingdienst en bevat onder andere handige opties voor facturatie en klantenbeheer. U kunt Fiscus 35 dagen gratis uitproberen.
Fiscus

Dan is er nog: Salonized Salon Software
Als u zoekt naar een boekhoudprogramma voor salons, dan komt u al snel uit bij Salonized. Dit is echter geen volledig boekhoudprogramma, maar u kunt wel alle belangrijke gegevens exporteren (zoals facturen en kasuitgaven). Salonized is dus handig voor een groot deel van uw administratie, maar bijvoorbeeld inkoopfacturen kunt u niet in Salonized registeren. Daarom kan het hebben van aparte boekhoudsoftware toch handig zijn voor u.
Salonized
Ook interessant:

Schoonheidssalon / beautysalon aan huis starten of bij mensen thuis?

Heeft u al besloten of u uw salon aan huis gaat starten? Misschien heeft u de garage nog grotendeels leegstaan en kunt u deze ombouwen tot een professionele salon, of u heeft nog die ene kamer in huis leegstaan. Een voordeel van vanuit huis starten is dat er geen reistijd is en u geen extra huurkosten heeft. Toch kleven er ook nadelen aan het starten van een beautysalon vanuit huis. Het wordt namelijk lastiger om een scheiding tussen privé- en werkleven te behouden. Ook zijn er vanuit de gemeente verschillende voorwaarden, zoals voldoen aan het bestemmingsplan en of u een bord aan uw gevel mag hangen.

Tip: neem contact op met uw verhuurder of bank om uw plannen te overleggen. Vergeet daarbij niet ook direct de verzekeringspolissen te checken.

Bij mensen thuis gaan voor behandelingen
Er zijn ook starters in de persoonlijke verzorging die naar klanten toe gaan voor een behandeling. Vooral kappers doen dit vaak. Een groot voordeel hiervan is dat u  snel van start kunt gaan en geen pand hoeft te huren of kopen. Sommige klanten kunnen bovendien niet zelfstandig naar uw salon komen, dan is het handig als u met de apparatuur naar de klanten toe kunt gaan. 

Aansluiten bij brancheorganisatie ANBOS

ANBOS is dé brancheorganisatie van gediplomeerde schoonheidsspecialisten in Nederland. U heeft een diploma nodig om zich te mogen aansluiten bij de ANBOS. Als u naast uw basisdiploma nog een vakdiploma heeft geregistreerd, dan moet u iedere drie jaar nascholing volgen. Denk aan elektrisch ontharen, permanente make-up of acnebehandelingen.

Komen er klanten in uw salon wegens medische redenen? Dan stellen veel zorgverzekeraars als eis dat u uw specialisatie bij de ANBOS heeft geregistreerd. Kijk dus goed naar de polisvoorwaarden bij de verschillende zorgverzekeraars, zodat u uw klanten goed kunt informeren hierover.

ANBOS schoonheidsspecialisten © 2020 Rob van Berkel Photography

Boekhouder voor pedicure, kapper, schoonheidsspecialist

De kwaliteitseisen voor jaarrekeningen en jaarlijkse accountantscontroles zijn hoog. De jaarafsluiting moet kloppend zijn, en dat is ieder jaar weer een hele uitdaging. Het is een strak georganiseerd proces dat gepaard gaat met veel deadlines. Wilt u geen deadlines missen voor jaarcontroles en accountantsverklaringen? Onze gekwalificeerde boekhouders helpen u graag met de administratie voor uw (schoonheids)salon! Ook voor de volledige boekhouding kunt u bij ons terecht. Start gratis en eenvoudig uw aanvraag via het contactformulier hieronder.

Begin uw aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen

Bedrijfsvorm *
Werkzaamheden

Beveiligd met SSL
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor u als ondernemer.