Als webshopeigenaar of e-commerce ondernemer bent u continu bezig met het onderhouden van de webshop en het te woord staan van klanten. Om daar ook nog de volledige boekhouding naast te doen is voor veel ondernemers erg druk. In de e-commerce is de administratie gelukkig voor een groot deel geautomatiseerd, denk aan het versturen van rekeningen of facturen. Toch is de boekhouding vaak erg groot, met veel transacties per dag. Ook hebben webwinkels te maken met verschillende btw-tarieven voor producten en krijgen ze te maken met regelingen voor buitenlandse betalingen. Onze boekhouders adviseren en ondersteunen u hier graag bij. Hieronder gaan we er verder op in waarom een e-commerce boekhouder nemen belangrijk is en hoe wij u hiermee kunnen helpen.
Op deze pagina:
Dropshipping kent verschillende voor- en nadelen, zo is er weinig startkapitaal nodig om een webshop te starten, maar kunt u wel maar weinig invloed uitoefenen op de klanttevredenheid. Toch heeft dropshipping veel potentie om een groot aantal klanten te winnen en een goede omzet te realiseren. Het is ook een goede optie voor nieuwe ondernemers in de wereld van e-commerce.
One Stop Shop (OSS) aangifte
Ondernemers mogen via de nieuwe wetgeving voor hun afstandsverkopen binnen de EU één speciale btw-aangifte doen in het land van vestiging. Dit type aangifte heet ook wel One Stop Shop (OSS), voorheen bekend als Mini One Stop Shop (MOSS). Het voordeel van OSS is dat ondernemers niet afzonderlijk btw-aangifte hoeven te doen in de landen waar de afstandsverkopen belast zijn. Het indienen van btw-aangifte in een ander land is dus niet nodig. Bedenk dus of u kiest voor de OSS-aangifte of dat u de reguliere btw-aangiftes blijft indienen. In een reguliere btw-aangifte kunt u btw op kosten als voorbelasting aftrekken, dit is bij de OSS-aangifte niet het geval. Er gelden wel specifieke voorwaarden voor de OSS, kijk hiervoor op de website van de Belastingdienst.
Opslag van goederen in buitenland
Heeft u goederen opgeslagen in een magazijn in een ander EU-land? Dan heeft u het btw-nummer van dat land nodig. De door u geleverde goederen worden belast met de lokale btw. Houd er rekening mee dat u in dit geval niet de btw via de Nederlandse OSS-portal kunt aangeven, maar de btw-aangifte in het betreffende EU-land moet doen.
Ook interessant:
Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor u als e-commerce ondernemer.