Vind je boekhouder voor
Horeca

Vind je boekhouder voor
Horeca

Boekhouder voor horeca

Ondernemers in de horeca zijn continu bezig want de sector is volop in beweging. Met groeiende concurrentie in restaurants, hotels, en meer, is een horeca boekhouder essentieel om financiën op orde te houden. Onze professionele begeleiding biedt niet alleen administratieve ondersteuning, maar fungeert ook als je persoonlijke gids in deze complexe wereld. Laat ons je horecaonderneming naar succes leiden. Of het nu gaat om een restaurant, hotel, cafetaria, theater, bioscoop, of iets anders, bespaar tijd en verminder stress met onze betrouwbare boekhouders die ervaring hebben in de horeca.

Op deze pagina:

Boekhouders met ervaring in de horeca

Boekhouders verschillen sterk in service en kwaliteit. In ons landelijk netwerk zijn alleen de beste boekhouders toegelaten met jarenlange ervaring in hun vak. Daarnaast hebben we boekhouders beschikbaar die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren. Je vindt eenvoudig een boekhouder die veel ervaring heeft in de horecasector. Een expert die weet waar je het over hebt werkt wel zo prettig, huur daarom een boekhouder voor de horecasector bij Boekhouders.nl om zeker te zijn van de juiste kwaliteit en service.


horeca boekhouder

Belang van goede boekhouding in de horeca

Onze boekhouders die actief zijn in de horeca weten precies waar je op moet letten bij het ondernemen. Je boekhouder adviseert aan welke regels je moet voldoen, welke ondernemersregelingen er voor je gelden en welke belangrijke aandachtspunten er zijn voor ondernemers in de horeca. Op deze manier kan je boekhouder jou vooruit helpen met de juiste adviezen en inzichten. Als de boekhouder kansen ziet of als er nieuwe regelgevingen zijn die van invloed kunnen zijn op je horeca-onderneming, dan zal de boekhouder proactief contact met je opnemen daarover. Ben je al een tijdje in de horeca sector aan het werk? Laat dan eens je financiële zaken controleren door één van onze professionele boekhouders. Wellicht zie je gunstige aftrekposten of unieke potenties over het hoofd.

Voordelen van een boekhouder voor je horecazaak:

  • Tijdsbesparing;
  • Verkleinde kansen op fouten;
  • Focus op kerntaken: ondernemen.

Btw-aangifte doen voor horeca-ondernemers

De btw-aangifte doen gaat in een horeca-onderneming net iets anders als bij andere bedrijven. Zo moet het juiste btw-tarief worden gehanteerd en ben je als horecaondernemer btw verschuldigd over de levering, invoer en verwerving van goederen en het verlenen van diensten. Er gelden twee verschillende btw-tarieven in de horeca: het lage btw-tarief (6%) op etenswaren en niet-alcoholische dranken en het hoge btw-tarief (21%) op alcoholische dranken. Iets waar iedere (horeca-)ondernemer mee te maken krijgt, is de inkomstenbelasting. Lees meer hierover in het gedeelte hieronder.
horeca btw-aangifte

Inkomstenbelasting

Betalen van de inkomstenbelasting gebeurt als horeca-ondernemer achteraf indien je geen actie onderneemt. We adviseren om van elke omzet circa 50% te reserveren voor tegenvallers en belastingen. Het is daarnaast verstandig om via een ervaren boekhouder een verzoek te doen tot vooraangifte voor de inkomstenbelasting. Er wordt dan een inschatting gemaakt van je winst in het eerste jaar. De Belastingdienst baseert op basis hiervan een voorlopige aanslag. Zo betaal je al direct vanaf de eerste dag inkomstenbelasting en kom je achteraf niet voor tegenvallers te staan. 

Salarisadministratie voor horecabedrijven

Er wordt ontzettend flexibel gewerkt in de horeca. Er zijn zowel parttimers, fulltimers en oproepkrachten aan het werk die naar het aantal uur worden uitbetaald. Voor jou als ondernemer is het lastig om dit allemaal bij te houden. Laat staan hoeveel tijd het kost om dit allemaal administratief bij te houden. Daarom kun je bij ons ook je horeca loonadministratie uitbesteden. We geven graag advies over de werkkostenregeling en beloningen van je medewerkers. 

horeca salarisadministratie

Horeca administratie uitbesteden 

Door boekhouding uit te besteden kun je veel kosten en tijd besparen. Administratie kan worden geautomatiseerd waardoor je minder hoeft te doen of te begrijpen. Ook heb je daarmee sneller de juiste cijfers die je aan je accountant kunt toereiken. Op de lange termijn haal je de kosten voor het inhuren van een boekhouder voor je onderneming er met gemak uit. Alleen al daarom kan het interessant en winstgevend zijn om deze optie te overwegen.

Vind bij Boekhouders.nl je boekhouder voor: 

  • Hotel of pension
  • Restaurant
  • Cafetaria of snackbar
  • Bioscoop
  • Discotheek
  • Theater

Boekhouder voor hotel of pension

Of je nu de eigenaar bent van een hotel of pension, je focus ligt op het bieden van gastvrijheid en comfort aan je gasten. Administratieve taken zoals boekhouding kunnen echter een tijdrovende klus zijn. Laat onze professionele boekhouders je ondersteunen, zodat je je kunt concentreren op het creëren van een geweldige verblijfservaring.

Boekhouder voor restaurant

In de bruisende wereld van restaurants draait alles om smaakvolle ervaringen. Als restauranteigenaar wil je je energie steken in het perfectioneren van je menu, niet in de boekhouding. Onze gespecialiseerde boekhouders begrijpen de uitdagingen van de horeca en nemen graag je financiële zorgen uit handen.

Boekhouder voor cafetaria of snackbar

Eigenaar zijn van een cafetaria of snackbar betekent snel schakelen en voldoen aan de smaakpapillen van je klanten. Laat de administratieve rompslomp over aan onze boekhoudexperts, zodat je je volledig kunt wijden aan het serveren van heerlijke gerechten. 

Boekhouder voor bioscoop

Als exploitant van een bioscoop draait alles om het bieden van een onvergetelijke filmervaring. Je aandacht moet niet worden afgeleid door complexe boekhoudkundige taken. Onze ervaren boekhouders zorgen voor je financiële kant, zodat je je kunt richten op het entertainment. 

Boekhouder voor discotheek

In de wereld van de discotheken draait alles om sfeer en muziek. Je boekhouding mag geen zorgpunt zijn tijdens het plannen van de perfecte avond. Laat onze boekhouders je financiën beheren, zodat je je kunt concentreren op het creëren van een onvergetelijke ambiance. 

Boekhouder voor theater

Als eigenaar van een theater ben je gewijd aan het brengen van culturele hoogtepunten. Je passie ligt niet bij boekhouding, en dat begrijpen wij. Laat onze gespecialiseerde boekhouders je ondersteunen, zodat je kunt schitteren op het podium zonder je zorgen te maken over de financiële coulissen. 

Meer inzicht in bedrijfsvoering

Er zijn continu veel ontwikkelingen aan de gang in de horeca sector, waardoor je als ondernemer kritisch dient te kijken naar je manier van bedrijfsvoering. Zo ben je gebonden aan bepaalde fiscale verplichtingen, zoals het voeren van een geordende boekhouding. Een actueel inzicht in de financiële stand van je onderneming en een duidelijke ondernemersstrategie zijn van belang voor de groei van je bedrijf. Boekhouders.nl helpt je graag bij het vinden van een geschikte horeca boekhouder die je administratie op een efficiënte manier inricht om tot de juiste inzichten te komen. Ook voor fiscaal advies kun je bij ons terecht. Zo kunnen we alle fiscale aangiften voor je horeca-onderneming opstellen en adviseren we je graag bij een eventuele overstap van rechtsvorm of bedrijfsovername. 

Ontdek wat we voor je kunnen betekenen

De kwaliteitseisen voor jaarrekeningen en jaarlijkse accountantscontroles zijn hoog. De jaarafsluiting moet kloppend zijn, en dat is ieder jaar weer een hele uitdaging. Het is een strak georganiseerd proces dat gepaard gaat met veel deadlines. Wil je geen deadlines missen voor jaarcontroles en accountantsverklaringen? Onze gekwalificeerde boekhouders helpen je graag!

Begin mijn aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen
Werkzaamheden
Bedrijfsvorm*
Heb je al een boekhouder?
Ben je ingeschreven bij de KVK?*
Beveiligde verbinding
Ontvang gratis offertes

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor jou als horecaondernemer.