Vind uw boekhouder voor
Horeca

Boekhouder voor horeca

Ondernemers in de horeca zijn continu bezig want de sector is volop in beweging. Mensen gaan steeds vaker voor een drankje met vrienden of uiteten. Hierdoor neemt ook het aantal concurrenten op de markt toe, waardoor het als ondernemer moeilijk kan zijn om het hoofd boven water te houden. Een boekhouder biedt ondersteuning voor uw horeca-onderneming en zorgt dat alles administratief op orde is. Hieronder gaan we er verder op in waarom een horeca boekhouder nemen belangrijk is en hoe wij u hiermee kunnen helpen.

Op deze pagina:

Boekhouders met ervaring in de horeca

Boekhouders verschillen sterk in service en kwaliteit. In ons landelijk netwerk zijn alleen de beste boekhouders toegelaten met jarenlange ervaring in hun vak. Daarnaast hebben we boekhouders beschikbaar die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren. U vindt eenvoudig een boekhouder die veel ervaring heeft in de horecasector. Een expert die weet waar u het over heeft werkt wel zo prettig, huur daarom een boekhouder voor de horecasector bij Boekhouders.nl om zeker te zijn van de juiste kwaliteit en service.


horeca boekhouder

Belang van goede boekhouding in de horeca

Onze boekhouders die actief zijn in de horeca weten precies waar u op moet letten bij het ondernemen. Uw boekhouder adviseert aan welke regels u moet voldoen, welke ondernemersregelingen er voor u gelden en welke belangrijke aandachtspunten er zijn voor ondernemers in de horeca. Op deze manier kan uw boekhouder u vooruit helpen met de juiste adviezen en inzichten. Als de boekhouder kansen ziet of als er nieuwe regelgevingen zijn die van invloed kunnen zijn op uw horeca-onderneming, dan zal de boekhouder proactief contact met u opnemen daarover. Bent u al een tijdje in de horeca sector aan het werk? Laat dan eens uw financiële zaken controleren door één van onze professionele boekhouders. Wellicht ziet u gunstige aftrekposten of unieke potenties over het hoofd.

Voordelen van een boekhouder voor uw horecazaak:

  • Tijdsbesparing;
  • Verkleinde kansen op fouten;
  • Focus op kerntaken: ondernemen.

Btw-aangifte doen voor horeca-ondernemers

De btw-aangifte doen gaat in een horeca-onderneming net iets anders als bij andere bedrijven. Zo moet het juiste btw-tarief worden gehanteerd en bent u als horecaondernemer btw verschuldigd over de levering, invoer en verwerving van goederen en het verlenen van diensten. Er gelden twee verschillende btw-tarieven in de horeca: het lage btw-tarief (6%) op etenswaren en niet-alcoholische dranken en het hoge btw-tarief (21%) op alcoholische dranken. Iets waar iedere (horeca-)ondernemer mee te maken krijgt is de inkomstenbelasting. Lees meer hierover in het gedeelte hieronder.

Inkomstenbelasting

Betalen van de inkomstenbelasting gebeurt als horeca-ondernemer achteraf indien u geen actie onderneemt. Wij adviseren om van elke omzet circa 50% te reserveren voor tegenvallers en belastingen. Het is daarnaast verstandig om via een ervaren boekhouder een verzoek te doen tot vooraangifte voor de inkomstenbelasting. Er wordt dan een inschatting gemaakt van uw winst in het eerste jaar. De Belastingdienst baseert op basis hiervan een voorlopige aanslag. Zo betaalt u al direct vanaf de eerste dag inkomstenbelasting en komt u achteraf niet voor tegenvallers te staan. 

Salarisadministratie voor horecabedrijven

Er wordt ontzettend flexibel gewerkt in de horeca. Er zijn zowel parttimers, fulltimers en oproepkrachten aan het werk die naar het aantal uur worden uitbetaald. Voor u als ondernemer is het lastig om dit allemaal bij te houden. Laat staan hoeveel tijd het kost om dit allemaal administratief bij te houden. Daarom kunt u bij ons ook uw horeca loonadministratie uitbesteden. We geven graag advies over de werkkostenregeling en beloningen van uw medewerkers.


Meer inzicht in bedrijfsvoering

Er zijn continu veel ontwikkelingen aan de gang in de horeca sector, waardoor u als ondernemer kritisch dient te kijken naar uw manier van bedrijfsvoering. Een actueel inzicht in de financiële stand van uw onderneming en een duidelijke ondernemersstrategie zijn van belang voor de groei van uw bedrijf. Boekhouders.nl helpt u graag bij het vinden van een geschikte horeca boekhouder die uw administratie op een efficiënte manier inricht om tot de juiste inzichten te komen. Ook voor fiscaal advies kunt u bij ons terecht. Zo kunnen wij alle fiscale aangiften voor uw horeca-onderneming opstellen en adviseren we u graag bij een eventuele overstap van rechtsvorm of bedrijfsovername. 

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

De kwaliteitseisen voor jaarrekeningen en jaarlijkse accountantscontroles zijn hoog. De jaarafsluiting moet kloppend zijn, en dat is ieder jaar weer een hele uitdaging. Het is een strak georganiseerd proces dat gepaard gaat met veel deadlines. Wilt u geen deadlines missen voor jaarcontroles en accountantsverklaringen? Onze gekwalificeerde boekhouders helpen u graag!

Begin uw aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen

Bedrijfsvorm *
Werkzaamheden

Beveiligd met SSL
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor u als ondernemer.