Werkt u als zzp timmerman, schilder, loodgieter of heeft u een ander klusbedrijf? Dan is het zoeken van nieuwe opdrachten en opnemen van een klus uw voornaamste zaak. U probeert grote en kleine klussen te combineren en uw klanten tevreden te stellen. Kortom, klusbedrijven hebben het hartstikke druk. En dan komt er ook nog de boekhouding en het opstellen van offertes bij kijken. We gaan in dit artikel verder in op alles over boekhouding voor klusbedrijven.
Op deze pagina:
Dit btw-tarief geldt alleen op klussen die gerelateerd zijn aan schilderwerk. Werkzaamheden zoals het vervangen van de ramen, het herstellen van metselwerk of het vochtvrijmaken van een kelder vallen daar dus niet onder. Deze werkzaamheden vallen onder het reguliere tarief van 21%. Voorheen was er ook een btw-verlaging op de arbeidskosten bij de renovering en het herstel van woningen. Deze regeling is in 2015 komen te vervallen.
Ook interessant:
In principe is een VCA-certificaat (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) niet voor iedere zzp’er verplicht. Een VCA bedrijfsgecertificeerde (hoofd)aannemer mag alleen een ZZP-er inhuren die gekwalificeerd is op VGM-gebied. Hij of zij beschikt over het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VCA-VOL). Als zzp’er kunt u wel als onderaannemer worden ingeschakeld door een aannemer met een VCA-bedrijfscertificaat. U moet dan wel beschikken over een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E), een VCA VOL-certificaat en alle arbeidsmiddelen waarmee u werkt moeten zijn goedgekeurd.
Voert u een klus uit voor een ander (groter) aannemersbedrijf? Dan bent u de onderaannemer. U heeft in dit geval een overeenkomst met een andere ondernemer en niet met de opdrachtgever. U kunt de btw dan naar de hoofdaannemer verleggen.
Vul onderstaand formulier in en dan brengen we u in contact met maximaal drie boekhouders. We nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met u op om uw wensen te bespreken.
Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor u als ondernemer.