Vind uw boekhouder voor
Sport en beweging

Boekhouder voor sportbranche

Sportscholen en sportverenigingen krijgen dagelijks te maken met van allerlei financiële verplichtingen en administratieve klussen. Denk aan het betalen van rekeningen, het innen van contributies, btw-aangiftes doen, ledenadministratie bijhouden enzovoorts. Onze boekhouders hebben al ervaring opgedaan in de sportbranche en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hierdoor kunnen de boekhouders in ons netwerk u gerichte adviezen geven. De boekhouders weten als geen ander waar fiscale voordelen en (sport-)subsidiekansen liggen. Lees hieronder meer over boekhouding in de sportbranche en kom erachter wat wij daarin voor u kunnen betekenen.

Op deze pagina:

Boekhouders met ervaring in de sportsector

Boekhouders verschillen sterk in service en kwaliteit. In ons landelijk netwerk zijn alleen de beste boekhouders toegelaten met jarenlange ervaring in hun vak. Daarnaast hebben we boekhouders beschikbaar die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren. U vindt eenvoudig een boekhouder die veel ervaring heeft in de sportbranche. Oplossingen voor salarisadministratie, btw-aangiftes, ledenadministratie en vergunningen. Een expert die weet waar u het over heeft werkt wel zo prettig, huur daarom een boekhouder voor de sportsector in bij Boekhouders.nl om zeker te zijn van de juiste kwaliteit en service.

boekhouder sportbranche

Belang van goede administratie voor sportscholen

Als ondernemer in de sportsector is het belangrijk om een helder inzicht te hebben in de actuele financiële situatie. Een nauwkeurige boekhouding is bovendien volgens de wet verplicht en geeft u meer inzicht in de financiële gezondheid van uw onderneming. Onze boekhouders houden graag uw administratie en boekhouding bij op een overzichtelijke en gestructureerde manier. Zo kan de boekhouder u altijd op zaken wijzen die aandacht nodig hebben en bent u op tijd op de hoogte als er moet worden bijgestuurd. 

Sport- en vennootschapsbelasting uitbesteden

Als sportvereniging of sportorganisator kun u met verschillende soorten belastingen te maken krijgen. Over alle transacties wordt btw berekend, daar is de Belastingdienst geïnteresseerd in. Het verschil tussen de inkomende en de uitgaande btw is wat u uiteindelijk moet afdragen, of terugkrijgt, van de Belastingdienst. Onze boekhouders weten hoe u fiscaal voordeel kunt behalen en houden graag uw volledige boekhouding bij. Als u uw boekhouding goed bijhoudt, dan heeft u ieder kwartaal met slechts een paar klikken inzicht in de hoeveelheid btw die u moet betalen of terugkrijgt van de Belastingdienst. 

Als sportclub of organisator van een sportevenement bent u ondernemer voor de btw. Toch gelden er verschillende btw-regels voor beiden. Zo betalen organisatoren vaak wel btw, maar een sportclub niet. Sportclubs leveren namelijk goederen en diensten die in een aantal gevallen vrijgesteld zijn van btw. U hoeft dan ook geen btw-aangifte te doen. Vrijgestelde leveringen en diensten voor sportclubs zijn bijvoorbeeld de hoofdactiviteiten en de fondswervende activiteiten van de sportclub. Ook gelden er vrijstellingen voor subsidies en cursussen binnen de sportbranche. 

Als organisator van sportevenementen betaalt u btw over de goederen en diensten die u levert en over het geven van gelegenheid tot sportbeoefening (als de sport plaatsvindt in een sportaccommodatie). Dit is meer dan enkel het verhuur van een accommodatie; het gaat hier ook om de verhuur van apparaten, toezicht, beheer enzovoorts. 

Subsidies sportondernemingen

Bent u op zoek naar een subsidie voor uw sportonderneming? Is het tijd voor nieuw sportmateriaal, onderhoud van de accommodatie of verduurzaming van de vereniging? Dan is het goed om te weten welke subsidies er beschikbaar zijn in de sportsector. 

Een aantal subsidies in de sportsector zijn:

  • Subsidie Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties
  • Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties
  • Schipholfonds
  • Sportinnovator
  • Erasmus+ 

Ook komen er soms lokale initiatieven voorbij, die terug te vinden zijn op de website van de provincie of gemeente waar uw onderneming is gevestigd. Benieuwd welke subsidies voor u belangrijk zijn en voor welke subsidies u in aanmerking komt? Laat u adviseren door een professionele boekhouder. Via het formulier onderaan deze pagina kunt u gratis en vrijblijvend drie offertes van boekhouders bij u in de buurt aanvragen.

Starten als zzp’er in de sportsector

Overweegt u om zzp’er binnen de sportbranche te worden? Naar de sportschool gaan is tegenwoordig populairder dan ooit tevoren. Er liggen dan ook veel kansen voor u als zelfstandig ondernemer. Veel zzp’ers gaan aan de slag als fitness instructeur, personal trainer of yoga-instructeur. Dat is ook niet zo gek, want fitness is binnen Nederland de populairste sportactiviteit. 

Er zijn een aantal zaken die u moet regelen om als zzp’er in de kunst- en cultuursector aan de slag te gaan, denk aan:

  • Inschrijven bij de Kamer van Koophandel;
  • Een zakelijke bankrekening openen;
  • Verzekeringen en marketing regelen;
  • Een geschikt uurloon beslissen;
  • Opzetten van boekhouding en administratie. zzp'er sportsector
De concurrentie binnen deze branche is ontzettend groot. De sportbranche heeft misschien wel het grootste aantal zzp’ers. Laat u zich daarom goed informeren over de mogelijkheden door een professionele boekhouder. 

Tijd en kosten besparen met boekhouding voor sportscholen

Door digitaal te boekhouden of door boekhouding uit te besteden kunt u veel kosten en tijd besparen. Administratie kan worden geautomatiseerd waardoor u minder hoeft te doen of te begrijpen. Ook heeft u daarmee sneller de juiste cijfers die u aan uw accountant kunt toereiken. Op de lange termijn haalt u de kosten voor het inhuren van een boekhouder voor uw onderneming er met gemak uit. Alleen al daarom kan het heel interessant en winstgevend zijn om deze optie te overwegen. 

Loonadministratie en ledenadministratie sportschool
De salarisadministratie vormt een groot onderdeel van de boekhouding. Vooral als u parttimers of oproepkrachten in dienst neemt dan kan dit ingewikkeld worden. Deze werknemers worden dan betaald naar het aantal gewerkte uren. Een andere tijdrovende boekhoudtaak is het bijhouden van de leden- of donateursadministratie. Wij begrijpen dat u zich liever bezighoudt met het waarmaken van de verwachtingen van uw klanten. Daarom nemen wij graag de administratie en boekhouding uit handen en kunt u zich blijven richten op het uitoefenen van uw ambt.

Meer inzicht in bedrijfsvoering

Er zijn continu veel ontwikkelingen aan de gang in de sportsector, waardoor u als ondernemer kritisch dient te kijken naar uw manier van bedrijfsvoering. Een actueel inzicht in de financiële stand van uw onderneming en een duidelijke ondernemersstrategie zijn van belang voor de groei van uw bedrijf. Boekhouders.nll helpt u graag bij het vinden van een geschikte boekhouder die uw administratie op een efficiënte manier inricht om tot de juiste inzichten te komen.

Ontzorgen van ondernemers in de sportbranche

De kwaliteitseisen voor jaarrekeningen en jaarlijkse accountantscontroles zijn hoog. De jaarafsluiting moet kloppend zijn, en dat is ieder jaar weer een hele uitdaging. Het is een strak georganiseerd proces dat gepaard gaat met veel deadlines. Wilt u geen deadlines missen voor jaarcontroles, btw-aangiftes en accountantsverklaringen? Onze gekwalificeerde boekhouders helpen u graag!

Begin uw aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen

Bedrijfsvorm *
Werkzaamheden

Beveiligd met SSL
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor u als ondernemer.