Boekhouder vinden in Amsterdam

Boekhouder in
Amsterdam

Boekhouder in
Amsterdam

Vind en vergelijk boekhouders in Amsterdam

Een financiële professional in Amsterdam vinden is niet eenvoudig. Er zijn een hoop verschillende aanbieders, dus er gaat flink wat tijd zitten in de zoektocht naar die ene boekhouder die past bij u en uw financiële vraagstuk. Wij nemen deze zoektocht uit handen, door uw opdracht voor te leggen aan drie potentiële kandidaten in de buurt. Wij werken al een geruime tijd samen met een vast aantal partners in Amsterdam, waarvan wij zeker weten de kwaliteit hoogstaand is. Of u nu op zoek bent naar een boekhouder in Hoofddorp, Haarlem, of in Amsterdam zelf, wij vinden de geschikte boekhouder voor u.

Zoek je een boekhouder in Amsterdam?

Bent u druk met het bijhouden van facturen, btw-aangiftes enzovoorts, waardoor u na verloop van tijd steeds minder tijd overhoudt voor financiële zaken? Een boekhouder bespaart u een hoop kostbare tijd waardoor u doeltreffender te werk kunt gaan. Wij hebben al vele BV's, MKB's en ZZP'ers aan een nieuwe boekhouder geholpen in Amsterdam. Start gratis en vrijblijvend uw aanvraag.


Op deze pagina:

Wanneer heb ik een boekhouder of accountant nodig in Amsterdam?

Het is voor veel bedrijven rendabel om op zoek te gaan naar een goede boekhouder uit Amsterdam. Eén van de belangrijkste redenen om een boekhouder in te huren is de groei van uw bedrijf. Het aantal werkzaamheden en de complexiteit van de administratie neemt al snel toe. Met een boekhouder behoudt u een juist overzicht van de kosten en opbrengsten binnen uw bedrijf. Onze professionele boekhouders helpen u graag met een gedegen advies.
Boekhouder vinden in de buurt

Voordelen boekhouder inhuren voor zzp’ers

Twijfelt u nog over de voordelen van het inhuren van een boekhouder? Hieronder zijn een aantal redenen waarom u vandaag nog een boekhouder zou moeten nemen:

  • Btw-aangifte: elk kwartaal moet u de btw-aangifte doen. Last-minute nog snel alle facturen en bonnen uitrekenen om deze aan de belastingdienst door te geven is vanaf nu verleden tijd. Door het inhuren van een boekhouder wordt de administratie consequent bijgehouden en gecontroleerd. De boekhouder dient de btw-aangifte tijdig in, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.
  • Meer tijd om te ondernemen: als groeiende onderneming of starter heeft u het druk genoeg met het ondernemerschap. Een boekhouder biedt meer inzicht en structuur en bespaart bovendien veel tijd. Hierdoor kunt u uw tijd efficiënter besteden en kunt u zich meer focussen op uw vak.
  • 100% kloppende cijfers: uw boekhouder controleert en verwerkt zorgvuldig alle facturen en bonnen. Dit leidt tot een altijd kloppende boekhouding waarmee u eventuele boetes of naheffingen van de Belastingdienst voorkomt.
  • Inzicht in uw statistieken: cijfers interpreteren is niet altijd even eenvoudig. De boekhouders in ons netwerk ondersteunen uw bedrijf met betrouwbare inzichten in de financiële situatie. U weet hoeveel winst u genereert en waar de hoogste onkosten zitten. Dit helpt u verder met toekomstige plannen.
  • ‘Boekhouder verdient zichzelf terug’: dit is sinds de jaren 80 de slagzin van boekhouders, maar is nog steeds actueel. Boetes zijn onnodig en zijn weggegooid geld. Een boekhouder ziet of er bonnetjes missen in de administratie en controleert of alles correct is ingevoerd zodat boetes van de Belastingdienst worden voorkomen. Daarnaast zijn er genoeg aftrekposten voor belastingaangifte die minimaal worden gebruikt door particulieren en bedrijven. Onze boekhouder zal u hiervan op de hoogte stellen. Dit levert u een flinke besparing op!

Wilt u ook meer tijd overhouden en goed te werk gaan? Vraag tot drie gratis offertes aan van verschillende boekhouders bij u in de buurt.

De beste boekhouder in Amsterdam vinden - binnen 48 uur reactie

Hoe vind ik de beste boekhouder of het beste administratiekantoor in Amsterdam? Dat vragen veel ondernemers zich af. Het vinden van een goede boekhouder is ontzettend belangrijk voor uw bedrijf. Wij zijn van mening dat de beste tactiek is om een offerte bij verschillende boekhouders op te vragen. Door verschillende administratiekantoren met elkaar te vergelijken komt u erachter welke boekhouder de beste match is voor uw bedrijf. Wij gaan graag voor u op zoek naar de drie meest geschikte boekhouders in Amsterdam. Dit doen wij geheel vrijblijvend. U kiest zelf of u al dan niet een samenwerking start met één van de voorgedragen boekhouders. 

Bij het selecteren van administratie- of boekhoudkantoren letten wij op een aantal belangrijke zaken, lees hieronder verder om erachter te komen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een geschikte boekhouder.

Boekhouder vinden zzp

Waar op letten bij het vinden van een geschikte boekhouder in Amsterdam?

De zoektocht naar een geschikte boekhouder is voor veel ondernemers een uitdaging. Als ondernemer wilt u graag bij de beste boekhouder uitkomen die voldoet aan verschillende eisen. Eén van de zaken om rekening mee te houden is het kiezen van een boekhouder in de buurt. Dankzij ons grote landelijke netwerk hebben wij altijd een geschikte boekhouder in de omgeving van Amsterdam. Hierdoor heeft u sneller persoonlijk contact voor bijvoorbeeld overleg of om advies te vragen. Andere zaken waar wij rekening mee houden bij het vinden van een perfecte match zijn onder andere; het gedeeltelijk of geheel uitbesteden van de boekhouding, of het gaat om een groot of klein boekhoudkantoor, om wat voor type boekhouder het gaat, de ervaring en betrouwbaarheid van de boekhouders en we letten uiteraard op betaalbare tarieven.

Als u met de door ons aangedragen boekhouders op gesprek gaat is het daarnaast belangrijk om te kijken of er een persoonlijke klik is. U zult veel samenwerken met de boekhouder, dus het is fijn als jullie elkaar begrijpen en als u een goed gevoel bij de persoon heeft. Loopt de communicatie prettig? Dan is dat al een stap in de juiste richting.

Betaalbare boekhouder in Amsterdam

Een argument dat vaak voorkomt om toch de boekhouding zelf te blijven doen in plaats van dit uit te besteden, zijn de kosten. Het is lastig om een boekhouder te vinden die zowel aan de kwaliteitseisen voldoet én betaalbaar is. Bij Boekhouders.nl proberen we u het beste van beiden aan te bieden. Wij begrijpen dat u uw kostbare tijd liever aan vakgerelateerde zaken besteedt en dat u niet continu met financiën bezig bent. Ontvang persoonlijk advies van een specialist tegen een scherp tarief. 

Wat kost een boekhouder in Amsterdam?

De kosten voor boekhouders lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van uw specifieke situatie. Wilt u alleen belastingaangifte uitbesteden, een jaarrekening of loonadministratie laten uitvoeren, of bent u ook op zoek naar iemand die meedenkt over uw onderneming? Zodra u dit hebt uitgezocht kunt u na gaan denken over de kosten van de boekhouder. Een boekhouder die een aantal jaar ervaring heeft kost gemiddeld ongeveer 75 euro per uur. Voor particulieren liggen de kosten redelijk laag in Amsterdam, voor bedrijven liggen de kosten iets hoger omdat zij meer gegevens hebben om te verwerken.


Ervaring boekhouder Gemiddeld uurtarief
Starter € 35 - € 65
Aantal jaar ervaring € 65 - € 95
Zeer ervaren € 95 - € 125
Let op: dit zijn indicatieve prijzen. Een boekhouder mag zelf zijn of haar uurtarief bepalen.

Boekhouder en accountant, wat zijn de verschillen?

Er is vaak onduidelijkheid over wat nu het verschil is tussen een boekhouder en een accountant. De termen worden dan ook vaak door elkaar heen gebruikt. Misschien is het voor uw onderneming handiger om een accountant in te huren in plaats van een boekhouder. We leggen hieronder de verschillen kort uit.

Het verschil tussen een boekhouder en accountant lijkt misschien niet erg groot, maar er zijn wel degelijk een aantal verschillen tussen de twee. De belangrijkste verschillen hebben we voor u op een rijtje gezet:

  • Werkzaamheden: een boekhouder is vooral bezig met uitvoerende werkzaamheden, terwijl een accountant gespecialiseerd is in het geven van advies en het controleren van werkzaamheden.
  • Aansprakelijkheid: een accountant is bij de wet verplicht om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Bij een boekhouder is dit niet het geval. Eventuele schade als gevolg van foutieve adviezen of werkzaamheden worden bij accountants beter beschermd.
  • Beschermde titel: een boekhouder heeft in tegenstelling tot de accountant geen beschermde titel. Een accountant kan zijn titel alleen verdienen door het succesvol afronden van een opleiding. De bekendste opleidingen voor boekhouden zijn Praktijkdiploma Boekhouden (PDB), Basiskennis Boekhouden (BKB) en Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). Maar dat er geen specifieke opleiding vereist is om boekhouder te worden, betekent niet dat een boekhouder minder kwalitatief is dan een accountant.
  • Tarieven: een boekhouder is in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan een accountant. Dit komt doordat een accountant meer investeert in opleidingen. Een accountant is namelijk wettelijk verplicht om jaarlijks opleidingen te volgen om de kennis op niveau te houden. Accountants worden door het NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) verplicht om ieder jaar circa 20 uur te besteden aan bijscholing zodat expertise en dus kwaliteit wordt gegarandeerd. Dit heet ook wel Permanente Educatie PE). Accountants dienen zich verplicht in te schrijven in het accountantsregister van de NBA.

Of u nu op zoek bent naar een boekhouder of accountant, wij vinden de perfecte match voor u!

Wat doet een boekhouder? De werkzaamheden

Een boekhouder is verantwoordelijk voor de boekhouding van één of meerdere bedrijven. Dat wil zeggen dat de maandelijkse en jaarlijkse btw-aangiftes worden opgemaakt, elk boekjaar de jaarrekening en balans wordt opgesteld en dat de administratie keurig wordt bijgehouden. Standaard in het takenpakket van een boekhouder zit het boeken van facturen, betalingen van facturen verwerken, btw-aangiftes opstellen, aangifte inkomstenbelasting, opstellen van de jaarrekening, balans en winst- en verliesrekening en het opvolgen van het debiteuren- en crediteurenbeheer. Een accountant daarentegen, heeft naast uitvoerende werkzaamheden ook nog een controlefunctie. Een accountant zorgt ervoor dat de financiële administratie en het financiële beheer kloppend zijn en analyseert budgetten. 

Ben ik als zzp’er verplicht een boekhouder of accountant te nemen?

Om direct een antwoord op de vraag te geven: nee, dat is niet verplicht. De keuze ligt bij u of u hulp wilt krijgen of liever zelf de touwtjes in handen houdt. Toch kiezen veel zzp’ers ervoor om samen te werken met een boekhouder of accountant. Het geeft een rustgevend gevoel dat er altijd iemand is die meekijkt en het administratief werk controleert. U wilt uiteraard voorkomen dat u kostbare fouten maakt. De Belastingdienst stelt u als zzp’er verplicht om boekhouding goed bij te houden. Zo moet u de boekhouding kunnen aantonen van de belangrijkste onderdelen tot 7 jaar na dato bewaren. Als u niet veel ervaring heeft met administratie, of weinig affiniteit heeft met cijfertjes, dan raden wij zeker aan om een boekhouder of accountant te overwegen.
is een boekhouder verplicht

Boekhouder voor freelancer

Gaat u aan de slag als freelancer? Het bijhouden van de boekhouding voor freelancers is gebonden aan een aantal regels van de Belastingdienst. Er zijn verschillende regels waarop u uw boekhouding dient bij te houden en te bewaren. Ook uw facturen dienen aan wettelijke eisen te voldoen. Een boekhouder kan u adviseren over regelingen die voor u van toepassing zijn, zoals de startersregeling. 

Vergelijk verschillende boekhouders of accountants in Amsterdam

Bij het aanvragen van offertes voor verschillende boekhouders is het belangrijk dat u zo specifiek mogelijk opschrijft wat uw verwachtingen van de boekhouder zijn. Hoe meer details u doorgeeft, hoe beter u geholpen zal worden aan een boekhouder die voldoet aan uw wensen. Nadat u (maximaal) 3 geschikte kandidaten heeft ontvangen rest alleen nog een kennismakingsgesprek. 

Wij raden ondernemers aan om altijd een kennismakingsgesprek te voeren met de potentiële boekhouder zodat u kunt zien wie de financiële administratie zal gaan doen. Ook is het belangrijk dat er een persoonlijke klik is, zoals hierboven al benoemd. U zult regelmatig in gesprek gaan met de boekhouder om het over de laatste stand van zaken te hebben. 

Vraag via onderstaand formulier vrijblijvend uw boekhouderoffertes aan en beslis zelf of u een samenwerking wilt starten.

Begin mijn aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen
Werkzaamheden
Bedrijfsvorm*
Bedrijfsleeftijd
Beveiligde verbinding
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor jou als ondernemer.